2015-nyheter: Frankia: En smak av fremtiden | Din Fritid
2015-nyheter: Frankia

En smak av fremtiden

Den ser moderne ut utvendig, men det er først når du går inn i Frankia I840 Lounge at du forstår hvilken unik bobil dette er. Bobil & Caravan fikk en gjennomgang av bobilen som skiller seg ut med sitt hjemmekinoanlegg med salong - midt i bilen.


Bernd Rupprecht fra Frankia demonstrerte deres nye Lounge-modell på Caravanmessen på Lillestrøm. Foto: Tore Afdal

Frankias nye spesialmodell

– Dette er en bil vi er stolt av, og som jeg er glad vi kan vise til våre norske kunder, forteller Bernd Rupprecht fra Frankia til oss på Caravanmessen på Lillestrøm. Bilen leveres kun i begrenset antall og den samme bilen fanget vår oppmerksomhet på Caravan Salon i Düsseldorf. Frankia I840 Lounge har badet plassert på tvers bakerst, med dusj, toalett, god skapplass og lekker belysning. Skapdørene er i lys bjørk og førsteinntrykket av finishen er meget god. I front er det en senkeseng, og det skal sies med en gang at dette er en bil som er best egnet for to. Det er mulig å re opp skinnsalongen midt i bilen til to sengeplasser, men praktisk er det ikke. Bilen er tre-akslet og har en egenvekt på 4174 og maksvekt på 5000 kilo. Bobilen er bygget på Al-Ko chassis med tre aksler og totallengde på bilen er 840 cm. Det er Alde-varmer og dobbelt gulv hvor vanntanken på 150 liter og gråvannstanken på 130 er plassert.


Sofaen med hjemmekinoen er det største av bilens mange høydepunkt. Foto: Tore Afdal

Multimedia

Men det er som sagt salongen og hjemmekinosystemet i denne bobilen som virkelig imponerer. Det er Alpine som leverer lydanlegget og senter for oppmerksomheten er markedets største 12V TV på 39 tommer. Alt styres elegant av et nettbrett, også trådløst om ønskelig. Det føles som om denne bobilen gir mobil moderne ferie nytt innhold! For det første kan du, som hos en del andre produsenter, styre lyset med nettbrettet. Lydanlegget fra Alpine er individuelt tilpasset, utprøvd og kalibrert for denne bobilen. Og her snakker vi om skikkelig trøkk fra de til sammen seks høyttalerne i tillegg til eget basselement! Styringsenheten fra Alphatronics kan også brukes på aircondition, varmen, lys, tv-kanaler og lyd - inkludert radio. I tillegg kan du selvsagt spille musikk på anlegget som ligger på det bærbare nettbrettet du kan ta med hjem i stua når du ikke er på tur.


Lyst interiør og god plass på kjøkkenet. Foto: Frankia

Salongen

Interiøret i Lounge er åpent og lyst. Trivelig romslig kjøkken med integrert kaffemaskin fra Siemens forteller at Frankia sikter mot en eksklusiv kjøpegruppe. Sittegruppen foran er grei, selv om vi tipper den ikke vil bli mye brukt. Den innbydende L-salongen midt i bilen tiltrekker seg nemlig raskt all oppmerksomhet.


Over hjemmekinoanlegget er det tre store takluker, eller Skyview som Frankia kaller det. Foto: Tore Afdal

Skyview

En av nyhetene fra Frankia foran 2015-sesongen er muligheten for å få to brede takluker ved siden av hverandre. En løsning som slipper inn så mye lys at Frankia har gitt det et eget navn: Skyview. I denne Lounge utgaven som kun kommer i begrenset antall er det hele tre luker i taket. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden