: Sunlight jubileum | Din Fritid

Sunlight jubileum

Sunlight, som produseres parallelt med Carado (Hymer) og Solifer bobiler på Capronfabrikken i Neustadt ved Dresden, har i år 10 års-jubileum. Produksjonen startet hos Dethleffs i Isny, men ble senere flyttet. 

Nå med skinnbesetning

Produksjonen startet hos Dethleffs i Isny, men ble senere flyttet. Jeg husker den gang bobiler var skrapet inn til beinet. Dusj måtte du vente lenge på, selv om det sto på tilbehørslisten. Men prisen var lav. I dag er Sunlight noe annet, det de har til felles med Sunlight for ti år siden, er fortsatt lav pris. Til jubileet har Dethleffs tatt fram to jubileumsmodeller (10 Years Edition). De er begge halvintegrerte og 743 cm lange. Innredningen er slik mange drømmer om, frittstående dobbeltseng bak (T69L) eller to enkeltsenger(T68). I forkant dusj og toalettrom på hver side av midtgangen. Deretter kjøkken og sittegruppe framover på venstre side, kjøleskap framfor toalettrommet på høyre. Begge kan om ønskelig leveres med senkeseng over sittegruppen. Utstyrslisten er lang, for eksempel kan vi nevne senkeseng, gulvvarme, markise, sykkelholder og skinnbesetning i sittegruppen. Et foreløpig anslag på prisen tilsier i følge produsenten 659 000 kroner med 130 hk motor. Vi har selv studert bilene og ble begeistret: Fint interiør og meget populær løsning. Kjøreklar vekt er 2930 kg på de største Sunlight-bilene, det gir nyttelast 565 kg.

Historien

Som sagt startet produksjonen hos Dethleffs. I 2006 ble Sunlight GmbH grunnlagt og produksjonen flyttet til ny fabrikk Capron i Neustadt. Der produseres nå Sunlight sammen med Carado og Solifer Action, og bedriften sysselsetter 300 personer. I 2009 skiftet man basisbil fra Ford til Fiat og dermed økte omsetningen. I 2012 kunne Capron-fabrikken feire at bobil 20 000, en Sunlight T 64, forlot samlebåndet - og nå er det 10 års-jubileum. Sunlight har slått godt an i Norge og med jubileumsmodellene vil salget garantert øke.


Sunlight jubilerer i 2015, og markerer det med jubileumsmodellen T69L, en meget aktuell bil for det norske markedet.

Modeller

Sunlight har nå tretten modeller, ti halvintegrerte og tre alkove. Interiøret som i fjor var nytt har bare fått små endringer. Møbeldekoren kalles Tiny Wood og er lys, noe som har vist seg å være vellykket. Vi må også nevne at flere hevder at Sunlight er spesielt lite plaget av reklamasjoner. Inventaret er enklere bygget for å holde prisen nede og det er solid. De ti halvintegrerte modellene er beregnet på to til fem personer på tur. T 60 er en ny modell under seks meter og med høy dobbeltseng på tvers bak. Under er det høy garasje og klesskap. Det er et kompakt toalettrom og kompakt kjøkken med 113 liter kjøleskap. Pris starter på 448 000 kroner. T 65 er en lengre utgave med dobbeltseng på tvers bak. Den er under syv meter lang og har separat dusj og toalettrom i forkant av soverommet. Senkeseng er ekstrautstyr. Sittegruppen kan også leveres som ombyggbar til seng. Det er L-kjøkken med høyt kjøleskap på motsatt side. Prisen er antatt å starte på 495 000 kroner. T 69 S er en kortere versjon av T 69 L og under syv meter. Den har samme seng og toalett/dusj-løsning som T 69 L, men er mer kompakt foran. Her starter prisen på drøye fem hundre tusen kroner. De mest aktuelle modellen vil dukke opp til Caravanmessen på Lillestrøm.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden