Til fjells i 1. mai-helgen?: Husk vinterdekk! | Din Fritid
Til fjells i 1. mai-helgen?

Husk vinterdekk!

Våren har kommet i Sør-Norge, men så tidlig på våren kan Kong Vinter gjøre et comeback. Metereologisk har sendt ut farevarsel i Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark. - Har du lagt om til sommerdekk og skal litt opp i høyden, må du rett og slett få på vinterdekkene igjen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Værvarselet sier at det på steder over 400 meter over havet kan komme mellom fem og femten centimeter snø i løpet av torsdag kveld og natt til fredag.

– Det betyr utfordrende kjøreforhold, og sommerdekk er ikke det du skal ha på bilen da, rådgir Sødal.

Siden hytteforbudet er opphevet og det er den første langhelgen av flere langhelger i mai, er det ventet at mange vil bruke den på hytta. Da kan det bli en del trafikk både til hyttene langs sjøen og fjellhyttene.

– Skal du opp i høyden er det viktig å ta det med ro. Selv med vinterdekk kan det bli glatte veier med nysnø og nullføre, sier Nils Sødal. - Ta det med ro, pust med magen og kom vel frem til hytta, avslutter han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden