Starter produksjonen:: VW e-Crafter bygges nå i Polen | Din Fritid
Starter produksjonen:

VW e-Crafter bygges nå i Polen

Etter nesten to år med delt produksjon av e-Crafter, mellom VWs hovedfabrikk i Hannover og den nye Crafter-fabrikken i Września, overtar anlegget i Polen nå hele produksjonen av alle versjoner av Crafter.

Ved siden av MAN eTGE, er Volkswagen e-Crafter den andre altelektriske modellen som blir laget på Września-anlegget, som drives av 100% grønn, bærekraftig elektrisk kraft.

– Anlegget i Września er en av verdens mest moderne bilfabrikker. Siden 2016, da anlegget ble tatt i bruk, har vi kontinuerlig utviklet våre kompetanseområder. Både anlegget i Września og Crafter som nå produseres her i alle dens varianter er viktige byggesteiner for Volkswagen Poznań og merkevaren Volkswagen Commercial Vehicles, forteller Dietmar Mnich, styreleder i Volkswagen Poznań.

Volkswagen mener e-Crafter er den ideelle løsningen for urban logistikktransport på grunn av rekkevidden og batterikapasiteten. Perfekt i daglig distribusjon for leveranser i bysentrum. e-Crafter gir store fordeler for miljøet siden den har null utslipp, ingen avgasser og det elektriske drivsystemet er ekstremt stille, forteller VW i en pressemelding til Din Fritid. 

– Å gjøre produksjonen av e-Crafter fullstendig på vårt anlegg er en stor suksess. I fjor vår rullet de første MAN eTGE-kjøretøyene av produksjonslinjen her. For denne produksjonsstarten har vi tilpasset linjene deretter og gitt våre ansatte omfattende opplæring. Vi har bestått vår egen interne kvalitetstest. Oppgaven nå er å produsere begge kjøretøyene i Września i høyt antall og med suksess, sier anleggssjef Stefanie Hegels.

Ekstra trening for laget

Produksjonen av elektriske kjøretøy krever at ansatte skal ha relevant spesialkompetanse, og i Polen krever spesielle lisenser for å jobbe med elektriske systemer med en spenning på opptil 1 kilovolt. I løpet av de tre siste årene har Volkswagen Poznań kjørt over 2000 treningsøkter som har forberedt teamet for hvert trinn i de nye arbeidsprosessene.

Kvalifiseringsprosessen tar i flere trinn: bevisstgjøring når det gjelder sikkerhet på arbeidsplassen og sikkerhetsregler, pluss standard og spesielle opplæringsøkter for elektrikere. Treningssamlingene for produksjonsstabene ble gjennomført på Volkswagen Poznańs eget treningssenter i Swarzędz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden