Bedret kvalitet
Mangelen på tømmestasjoner har vært heftig diskutert blant bobileierne her til lands, men i Trøndelag er ting i ferd med å skje.
På Kvithammer noen få kilometer nord for Stjørdal sentrum ligger den nyeste tilveksten av en kombinert rasteplass og tømmestasjon for bobiler, campingvogner og busser. Da plassen sto ferdig i sommer uttalte byggelederen hos Statens Vegvesen, Lars Erik Moe, følgende: – Rasteplassen ser helt fantastisk ut, jeg vil nesten kalle den for fylkets fineste rasteplass. Rasteplassen ble bygget i samband med den stadig pågående forbedringen av E6 i Trøndelag, og ligger bare hundre meter fra hovedferdselsåren som knytter nord og sør sammen. I tillegg til et vakkert uttrykk med mye bruk av lys grus, plener, beplantning og seks fine sittegrupper, er det bygget et moderne totalettrom til bruk for turistene. På andre siden av den langsgående parkeringen, som inneholder en fil for personbiler og en større for buss, bobiler og lastebiler som trenger å overnatte, finnes en moderne tømmestasjon. Her kan man tømme toaletter og gråvann, samt fylle på vann.
Fire stasjoner på 45 minutter
Trøndelag var tidligere bakpå når det gjaldt tømmestasjoner. De siste årene har omfanget tatt seg opp, selv om det fortsatt er flere kommuner som ikke har tatt tak i utfordringen. I dag kan man på E6-strekningen Stjørdal til Levanger, en kjøretur på 45 minutter, finne hele fire tømmestasjoner. Langs den vakre riksvei 705 som går mellom Stjørdal og Røros, finnes det to tømmestasjoner i Selbu og én i Tydal, nærmere bestemt ved landhandleren i Stugudal. På Røros finnes det ytterligere muligheter for å tømme. I Trondheimsområdet har man fått mye kritikk for manglende tømmemuligheter, men nå har tømmestasjonen ved Sandmoen, like sør for Stiftstaden, blitt oppgradert og er igjen i bruk. I Malvik, rett nord for Trondheim, finnes det to stasjoner, den ene ligger ved Stav Hotell og den andre ved Storsand Gårdcamping, men her må man regne med å betale noen kroner for å benytte fasilitetene hvis man ikke overnatter ved campingplassen, som kun holder åpent i sommermånedene. Sør for Trondheim er tilstanden dårligere, men i Oppdal finnes det en tømmeplass ved Oppdalsporten. Utover mot kysten kan man blant annet tømme tankene på Hitra, i Åfjord, i Osen og i Flatanger i Nord-Trøndelag.
Best i nord
Levanger kommune sammen med Frosta er klassens dyktigste i Nord-Trøndelag. Med henholdsvis tre og to tømmestasjoner, bør det ikke være vanskelig å finne alternativer som passer. Ordføreren i Levanger, Robert Svarva, er selv bobilentusiast, og har sørget for at bobilturistene har muligheter til å være selvhjulpen langs europavegen. I Levanger åpnet tømmestasjonen ved Gråmyra, noen kilometer sør for sentrum ved E6, for et par år siden. Anlegget er blitt svært populært, men er det lang kø kan man rulle noen kilometer til anlegget på Moan, hvor kjøpesentrene og en campingplass holder til. Bobilentusiastene har også sørget for en bobilplass like ved E6, ved Rinnleiret, rett nord for byen. Her finnes den tredje tømmeplassen i Levanger. Lenger nord er alternativene færre, men både i Steinkjer og Grong kan man få tømt bobilens tanker på vei nord eller sør langs E6. I Namsos har Bobilsenteret Namsos sørget for tømmemuligheter på anlegget.