Stiftelsen Roseslottet 2020: Et populært reisemål | Din Fritid
Stiftelsen Roseslottet 2020

Et populært reisemål

I sommer har 50 000 besøkt prosjektet Roseslottet i Nordmarka utenfor Oslo. – Nordmenn er kulturbevisste! Vi er imponert over at så mange har besøkt Roseslottet for å lære om de universelle frihetsverdiene og Norge under okkupasjonen, sier kunstnerne Eimund og Vebjørn Sand.


For å markere at det er 80 år siden Norge ble angrepet av Nazi-Tyskland, og 75 år siden frigjøringen er kunstprosjektet Roseporten etablert. 

Sammen er de kunstnerisk ansvarlige for Roseslottet, som åpnet for publikum den 13. juni. Åpningen ble forsinket grunnet koronaepidemien. 

– Etter at vi fikk åpnet Roseporten, har folk strømmet til, og det er alle typer mennesker, i alle aldersgrupper. Mange blir overrasket over prosjektets omfang, og uttrykker begeistring og takknemlighet for arbeidet vi har lagt ned. Vi er ydmyke og lettet, sier Vebjørn Sand. 

Gullslottet på toppen over Frognerseteren er synlig fra Oslo sentrum, og markerer at det i år er 80 år siden Norge ble angrepet av Nazi-Tyskland, og 75 år siden frigjøringen. Roseslottet er åpent hver dag, og blir stående inn i 2021.


Roseslottet er en installasjon plassert i flotte naturomgivelser utenfor Oslo, og har på kort tid blitt et populært reisemål siden det åpnet i juni. 

Fakta

Roseslottet 2020 er en kunstinstallasjon og et pedagogisk prosjekt som har til formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden