Sørlandet Feriesenter i Risør: - Camping er terningkast 10 | Din Fritid
Sørlandet Feriesenter i Risør

- Camping er terningkast 10

Molly (7 år) fra Kongsvinger er på bobilferie for første gang, og er hun ikke sen om å svare når Din Fritid ber henne gi campinglivet terningkast. Svaret sprenger skalaen: Camping er terningkast 10! Vi har besøkt Sørlandet Feriesenter utenfor Risør.

Det er ingen tvil om at Molly er inne på noe: Når Din Fritids medarbeider vandrer rundt på Sørlandet Feriesenter, møter vi bare blide feriegjester. Campingplassen ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser, ned mot Sandnesfjorden. Med et par idylliske badestrender, lekeplass, båtutleie, fiskefasiliteter, fine turområder og store svømmebasseng er det meste på plass for en fin ferieopplevelse for hele familien.


Det er sommer, gresset gror, og kveldene er lange og lyse på campingen. Sørlandet Feriesenter ligger idyllisk til ved Sandnesfjorden, som vi ser i bakgrunnen. Oppstillingsplassene er asfaltert, gruset, eller godt kjørefast gress. Feriesenteret har rundt 100 fastliggere, eget område for de med telt, og 100 korttidsplasser.

Terningkast

Molly fra Kongsvinger stortrives med campinglivet, og setter aller mest pris på å få nye venner.

– Det er morsomt når både gutter og jenter kan leke sammen, og at vi bor så nærme lekeplassen. Og så er det tusenvis av brennmaneter her! Nei, jeg tuller bare, men jeg har telt minst fem-seks stykker, forteller Molly med et stort smil. Hun er godt fornøyd med å få egne feriepenger, som hun kan bruke på is og godteri.


Molly og storebror August trives skikkelig godt med campinglivet, og synes det er spennende med salt sjø, brennmaneter og å treffe nye venner.

Ute hele dagen

Også storebror August på åtte år gir toppkarakter på campinglivet.

– Det er veldig gøy å være her. Jeg bader, sykler og fisker. Fisking er favoritten min. Det blir lite tid på iPaden, jeg er heller ute hele dagen, så lenge det ikke regner, forteller den energiske åtteåringen, som turner litt rundt før han løper ut av bobilen til nye opplevelser.

Trives

Arne Marius Tveter er på bobilferie med familien. Familien, som består av to voksne og fire barn i alderen halvannet til 12 år, har rigget seg til på campingplassen med bobil og telt.

– Dette er vår første tur i bobilen, som vi har lånt av familien, forteller han.

– Vi liker å campe i det fri. Trives på fjellet og med å gå turer. Egentlig er jeg båtmenneske, men opplever bobillivet som overraskende fint, og det er greit å kjøre med bobilen, forteller Arne Marius til Din Fritid.

Familiebedrift

Sørlandets Feriesenter, som ligger midt mellom Risør og Lyngør, har lange tradisjoner.

– Det var mine oldeforeldre som startet campingplass her. Først åpnet de Sandnes Pensjonat i 1936, og etter hvert ble det hytter, leiligheter og plass for telt, campingvogner og bobiler. I dag har vi rundt 100 fastliggere og 100 korttidsplasser, forteller daglig leder, Ole Marius Sandnes, til Din Fritid.

– Vårt største trekkplaster er nok badebassengene, som blir oppvarmet av solfangere. Det er fine turområder med rike fiskemuligheter her, i tillegg til lekeplasser, spisested og båtutleie. Med båt kan man ta en tur i skjærgården, fiske eller kjøre til Risør på 30 minutter, forteller Ole Marius.


Særlig for den yngre garde er nok det oppvarmede Havgløtt Bad et høydepunkt hos Sørlandets Ferie- senter. To store og et lite basseng er åpne fra første helg i juni, til nest siste helg i august. Vannet holder 23-25 grader, selv på kalde sommerdager.

Hele sommeren

Ekteparet Odd og Lillian Holte fra Bø i Telemark er fastliggere og veteraner på Sørlandet Feriesenter.

– Vi har vært gjester her i 34 år. Campinglivet begynte med telt, men det ga vi opp etter en episode der vi fikk en liten bekk gjennom teltet. Da oppgraderte vi til en liten campingvogn. Den var trang – det var ikke plass til å ta seg en dans engang, forteller Odd med en god latter.


Ekteparet Odd og Lillian Holte fra Bø er fastliggere på campingen, og kan fortelle at her senker de skuldrene. I tillegg er det gode fiskemuligheter i området, og Odd har flere ganger fått så god fangst at han har måttet dele ut til venner og naboer.

– Det ble mange turer i helger og ferier, med kjørevogner i forskjellige størrelser. I 2003 slo vi oss til som fastliggere med en Hobby Landhaus her på campingen, forteller Odd.

– Jeg har alltid vært campingfrelst. Når vi kommer hit får vi senket skuldrene, og kan gjøre som vi vil. Siden vi bor i innlandet, liker vi godt å komme til sjøen. Området her har fine turmuligheter, og jeg koser meg med å sitte og løse kryssord, se på folk og treffe venner, sier Lillian engasjert.


Et lykkelig campingliv er når klessnoren er full av badehåndklær til tørk i solvarmen.

Fisk

– Her er det mye fisk å få, og jeg er «fiskeidiot». Det blir så mye fisk at vi tidvis gir bort litt. Vi er her hele sommeren, frem til oktober. For meg er hytte arbeid, men med campingvogn er det ikke mye jobb. Kun fukttest en gang i året. Siden vi nå har helårtstelt, slipper vi til og med å ta det ned om høsten. Og hjemme i Telemark er det så mye mose på plenen at vi slipper å kjøre de to timene hjem for å klippe plenen så ofte, avslutter Odd Holte med et fornøyd smil.

Fakta

Sørlandet Feriesenter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden