Breivik Camping: Helårsåpen sommercamping | Din Fritid
Breivik Camping er en tradisjonell familiecamping med mange fastliggere. Men de beste plassene nede ved vannet er forbeholdt korttidsbesøkende.
Breivik Camping

Helårsåpen sommercamping

Breivik Camping tilbyr ikke gjestene Wi-Fi. I stedet byr vertskapet på fellesleker, allsang, aktiviteter for barna, og ikke minst en fantastisk strand med flytebrygge. Din Fritid parkerte helt nede ved vannkanten, og fikk noen flotte sommerdager på plassen utenfor Grimstad


Det er norsk sommer på Breivik Camping. Den ene dagen blåser det friskt og temperaturene minner om høst. Neste morgen skinner solen, og både folk og krabber ønsker å få med seg godværet.

Carina og Roar Brekke tok over campingen i 2017. Siden den tid har det skjedd en del oppgraderinger på den helårsåpne plassen: Strømnettet og uttak har fått bedre kapasitet. I 2019 ble det laget et skikkelig skille mellom strand og oppstillingsplassene, noe som ga et større areal for parkering av både vogner og bobiler. For det unge paret vil gjerne også ha korttidsbesøk, selv om de fleste gjestene er fastliggere.


Carina og Roar Brekke tok over familiecampingen Breivik Camping i 2017 som tredje generasjon.

Korttidsplasser

Din Fritid tilbragte flere døgn på campingen, og fikk to fantastiske plasser helt nede ved stranden. Så her er det ingen unnskyldning for ikke å ta både kveldsbad og morgenbad, eller?

Sommeren 2020, da vi besøkte campingen, var første året med nesten bare nordmenn, forteller vertskapet. Normalt finner mange utlendinger fram til plassen, nyter naturen og er gjerne ivrige på å fiske.

– Vi markedsfører ikke plassen aktivt, men opplever stadig å få nye gjester som har hørt om oss og blitt anbefalt plassen. Det er trivelig at innsatsen vår blir satt pris på og lagt merke til, smiler Carina litt beskjedent.


Vannet er litt kaldt, men det hindrer ikke de yngste fra å bade. Et oppblåsbart brett, en såkalt SUP, har blitt fast inventar i bobilen til mange.

– Ikke bare representerer vi som drivere av campingplassen en ny generasjon. Det samme gjelder gjestene våre. Barnefamilier er spesielt velkomne, og vi fikk nylig ferdigstilt en ny lekeplass, forteller hun.

Fisk på land

Det er ikke mulig å besøke campingen uten å legge merke til Roars hobby. Utenfor resepsjonen er det et stort utendørs basseng med mange flotte og eksotiske karpefisker av typen koi. Roar har tidligere jobbet med og solgt koi, og nå kan alle på campingen få se de sjeldne fiskene som opprinnelig kommer fra Kina.

I sjøen er det bra med fisk, forteller Roar. – Det er mye makrell, men også torsk, lyr, berggylte og lange. Det har også blitt tatt stor kveite av folk med base på campingen, forteller han stolt.

Lange røtter

– Bestemor tok over campingen i 1962. Det trivdes hun godt med, og campingen har vært i familiens eie siden! Mamma og pappa overtok i 1980, mens i dag er det jeg og Roar som eier og styrer plassen, forteller Carina. Hun har bokstavelig talt vokst opp på campingen hvor hun har tilbrakt utallige somre. Carina og Roar har en datter på 8 år, som inspirer dem til ekstra familieaktiviteter: Uteleker og felles leking innendørs når det er dårlig vær, er med på å skape samhold og fellesskap, mener Carina. Når det ikke er smittebegrensninger arrangerer hun hobbyverksted i påska, og på sankthans er det felles leker og natursti. I tillegg er det Barnas Dag med teater og piratshow, for ikke å glemme allsang, hypnoseshow og fiskekonkurranser. Det er ingen grunn til å kjede seg på Breivik Camping.

Veien videre

Det er mange muligheter når man driver camping, og ekteparet vurderer hele tiden hva som skal skje videre.

– Jeg har lyst til å lage en liten kafeteria, og så har vi et oppholdsrom som er under oppussing. Butikken i resepsjonen er godt utstyrt, her kan du finne leker, bursdagsgaver og mange gode idéer til strandaktiviteter, forteller Carina. Hun er bevisst på at stranda er for alle, så det er ikke sjelden naboer og andre kommer innom for late dager når sola skinner.

– Vi eier også et større areal, men har ikke planer om å utvide. Jeg synes størrelsen på campingen er perfekt. Her får du mulighet til å bli kjent med alle gjestene. Da blir det også mer personlig og sosialt.

Møt tippoldemor


Åmor, eller Nancy Langseth, stråler som en sol når oldebarn og barnebarn kommer på besøk. Og det gjør de hver dag på Breivik Camping hvor Åmor har fire barnebarn som naboer.

Mor, tippmor eller åmor, Nancy Langseth (89) har mange kallenavn. Med to tippoldebarn, 12 oldebarn og seks barnebarn, har hun ikke noe annet valg enn å være sprek og i full vigør, fortalte hun til Din Fritid, da vi traff henne på Breivik Camping.

Nancy Langseth fra Kristiansand er 89 år og fast gjest på Breivik Camping. Første besøket på campingen var i telt i 1961, da var hun her for å fiske. Nå brukes plassen til avslapping, selv om det er mye å drive på med. Her er utallige blomster som trenger vann, og rett som det er kommer et barnebarn innom for besøk. Åmor har fire barnebarn, en sønn og en svigerdatter på samme plassen.

Aktiv

Nancy trives ikke med å sitte rolig, og forteller om ferske blåbærturer i skogen, bading og jobb som hundepasser. Men hun trives også med å strikke og å lese.

– Men det viktigste for meg, og det som holder liv i meg, er at jeg kan ha det gøy med famiien, forteller Nancy.

Breivik Camping

  • Kna-veien 160-162, 4887 Grimstad
  • breivikcamping.no
  • GPS: 58.263259, 8.489277
  • 73 fastliggerplasser
  • 24 korttidsplasser
  • Plass ved stranda: 350 kr
  • Plass ved jordet: 300 kr
  • Strøm: 50 kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden