Pressemelding | Din Fritid

Pressemelding

Artikler av skribenten

Tett på
Ny utgave av tidsskriftet:

Din Fritid utgave 8 på vei til abonnentene

Din Fritid 8-19 sendes i dag til de første abonnentene, kan utgiveren fortelle. Torsdag 28. november kommer bladet også i løssalg. Her finner du hundre sider med inspirasjon, nyheter og hygge: Oversikt over vinteråpne campinger, julestemning i Drøbak og i København, opplev by og slott i Moseldalen. Teknisk interessert? Les om «Batteriets hemmelige liv».

Kortnytt

Selvbetjent online trafikkstasjon

Visste du at du kan ordne alt fra salgsmelding til søknad om førerkort på vegvesen.no, uten å måtte reise til en trafikkstasjon? For mange er det fortsatt en godt bevart hemmelighet, forteller Staens vegvesen i en pressemelding til Din Fritid.

Tett på
Økt sikkerhet for forbruker:

Nye regler ved kjøp og salg av bil

Fra 29. april blir det to viktige endringer for deg som skal kjøpe eller selge et kjøretøy melder Statens vegvesen. Omregistreringsavgiften kan ikke lenger betales på trafikkstasjon, og du må legitimere deg når du leverer salgsmelding.

Kortnytt

Ny sjef hos Kroken avdeling Oslo

Rolf Kanstad (55) er ansatt som daglig leder på Kroken avdeling Oslo, som tidligere het Oslo Caravan. Kanstad kommer fra bilbransjen og starter i stillingen 1. juli 2019.

Tett på

Ferda utvider i Møre og Romsdal

Med nye lokaler og utvidet kapasitet styrker Ferda satsingen i Møre og Romsdal. Salget av bobiler og campingvogner er høyt i fylket, og kjeden tror trenden vil fortsette.

Kortnytt

Stadig flere velger piggfrie vinterdekk 

I hele Norge velger bilistene piggfrie vinterdekk. Oslo-bilistene er fortsatt landets flinkeste, men tett fulgt av flere store byer. Les mer og se statistikken her:

Reise

Orsa Camping i Sverige får 5 stjerner

Orsa Camping er Dalarnas første 5-stjerners campingplass. Orsa Camping ligger på Orsasjön, med en kilometerlang sandstrand og blått fjell som bakgrunn, og er en god representant for campingkjeden Svenska Campingpärlor.

Kortnytt

Rapido sponser verdenscuprenn

At det er en smart kombinasjon med bobil/campingvogn og langrenn har Din Fritid laget flere artikler på. Det har Rapido også kommet frem til. Følg derfor nøye med på tv-skjermen i helgen 26.-27. januar. Da er det FIS World Cup renn i Ulricehamn i Sverige - og en bobil fra Rapido er på plass!

Kortnytt

Visit Telemark lanserer Telemarkpodden

Skien, 23, januar 2019. Den tidligere NRK-profilen Styrk Fjærtoft lager podkaster for Visit Telemark. Han lover å gi deg gullkorn fra hele fylket, i den nye podkast-serien Telemarkpodden. – Visit Telemark er det første destinasjonsselskapet i Norge med podkaster. Vi opplever at godt innhold engasjerer, sier reiselivsdirektør Caroline Laurhammer i Visit Telemark.

Kortnytt

Pris for merkevarebygging

Hymer-gruppen fikk nylig en pris fra German Brand Award for profesjonell identitetsbygging av sine totalt 24 merker. Bakgrunnen for prisen er Hymers evne til å definere målgrupper og tilpasse produktene og markedsføringen til disse. To eksempler som trekkes frem er Sunlight for den frihetselskende og eventyrlystne, og Dethleffs for familien. 

Tett på

Er bobilferie miljøvennlig?

Ferie med bobil er mye mer skånsomt mot miljøet enn både cruiseferie, chartertur til Syden, storbyferie og motorbåtferie langs Norskekysten. - Bobiler er ikke transportmidler, men et feriekonsept som må få en egen avgiftsklasse, mener Norges Caravanbransjeforbund.

Caravan

Kvitter seg med gamle vrak

Utrangerte campingvogner leveres nå til opphugging som aldri før. Mange eiere har latt seg friste av vrakpantordningen som ble innført fra årsskiftet.

Kortnytt

Ferda overtar Mysen Caravan

Mysen Caravan i Eidsberg kommune i Østfold går inn i Ferda-kjeden, og blir den ellevte forhandleren som melder overgang til den forholdsvis nyetablerte grupperingen.

– Østfold er et viktig fylke for vår bransje, med en betydelig omsetning av bobiler og campingvogner. Derfor ønsker vi å være representert her, sier Bengt Heggertveit, konsernsjef i Ferda.

Kortnytt

Stiller ut bobiler på Nordnorsk Handelsmesse

Nordnorsk Handelsmesse - NNHM er en stor og variert salgs- og utstillingsmesse som arrangeres i Finnmarkshallen i Alta. Blant utstillere er det bedrifter innenfor motor, teknologi, skjønnhet og velvære, finans, interiør, fritid og design. Dette er en messe for hele familien, fra 2 til 99 år! En av årets utstillere er produsenten iCaravan som stiller med 2019 modeller, samt et utvalg tilbehør. 

 

Kortnytt

Gratis parkering av vogna

Hallingdal feriepark tilbyr sine kunder å la vogna stå, og du betaler kun for plassen når du bruker den i høst. Sommeren er over, og det venter knallfine høsthelger som gjerne kan tilbringes på fjellet. Har du lyst til å la vogna stå fra en helg til en annen, men ikke kan benytte den i uka?

Kortnytt

ADAC har testet barneseter, tre fikk strykkarakter

Tyske Stiftung Warentest og ADAC har testet barneseter, av 23 ble tre regnet som farlige. Ingen seter oppnådde «meget bra». Et lite barn hadde ikke hatt sjanser til å komme uskadet fra en ulykke i setet «Concord Ultimax i-size». Modellen er i den aktuelle testen en av taperne. 

Reise

Festival lokker med bobilcamp

Kalvåg Kystfestival melder om bobil-boom til årets festival, som finner sted i idylliske Kalvåg på Nord-Vestlandet helgen 3. til 5. august. Arrangøren lover at det er plass til alle som vil ta turen.

Reise

Berlin i sommer?

Du har valgets kval mellom alle de flotte steder du kan oppleve i Berlin sommerstid. 21 forslag har fått plass på en liste fra Visit Berlin. Det tyske turistkontoret vil gjerne inspirere deg til å nyte sommeren i Tysklands hovedstad.

Kortnytt

Bilister og syklister har blitt bedre til å dele veien

Fem år med Del veien viser at bilister og syklister tar mer hensyn til hverandre. I hvert fall ifølge 6000 syklister og bilister som har svart på hvordan de opplever samspillet. Trenden med flere treningssyklister og målet om å doble sykkelandelen gjorde at Samferdselsdepartementet bestilte en ny kampanje i 2012. Den skulle forebygge alvorlige ulykker og dempe konfliktnivået i trafikken. Målet var at det ikke skulle bli flere dødsulykker på sykkel selv om sykkelbruken økte, forteller Statens vegvesen.

Bobil
Halvveis i 2018:

Bobilsalget fortsatt i vekst

Salget av nye bobiler øker for femte året på rad og nå er det de største bobilene som selger best. Norske kunder ønsker både høy komfort og god plass når de skal på ferie.

Sider