Tore Afdal | Din Fritid

Tore Afdal

Tore Afdal

Tore Afdal er ansvarlig redaktør i magasinet Din Fritid og på nettstedet dinfritid.no.

Tore Afdal is (2013-) editor-in-chief for the magazine Din Fritid and the website dinfritid.no.

• Er opptatt av å formidle informasjon, opplevelser og inntrykk informativt og visuelt.
• Opplever det som et privilegie å jobbe med folks fritid!
• Er stadig på test-tur med bobiler og campingvogner fra ulike produsenter.
• Har siden 2013 jobbet heltid i bransjen.
• Medlem av Norsk Redaktørforening

Artikler av skribenten

Tett på

Ny Niesmann-forhandler i Rogaland

Under lanseringen av nye Arto fra Niesmann+Bischoff i Østerrike i helgen traff Din Fritid ekteparet Gunvor og Tor Alvern fra forhandleren Abobil. De kunne fornøyd fortelle at de er ny forhandler for det tyske kvalitetsmerket.

Tett på
Niesmann+Bischoff

Ny Arto på Mercedes

I går kveld lanserte Niesmann+Bischoff sin nye generasjon Arto. Med et interiør inspirert av iSmove og Flair har den mellomste modellserien til den tyske kvalitetsprodusenten fått en betydelig moderne oppgradering og en imponerende vektbesparelse.

Tett på
Nysatsing på bruktformidling:

Askjem tilbake i bransjen

Odd Askjem, tidligere leder av Askjems Camping Center, er tilbake i bransjen og starter bobilformidling. – Etter at jeg solgte Askjems Camping Center har jeg jobbet med eiendom. Men etter tre år i en bransje med mye byråkrati og kanskje et helt år mellom hvert salg, så lengter jeg tilbake til caravanbransjen, forteller Odd Askjem til Din Fritid.

Produkt
Vogntesten: Knaus Südwind 540 UE

Jubilanten

Knaus har anstrengt seg ekstra for å gjøre jubileumsmodellene av den populære Südwind-serien attraktive. Med heldekkende sølvfolie utvendig, forseggjort design og ekstra mye utstyr inviterer de til fest.

Reise
Risør

Velkommen til sommer­favoritten

– Alt besøk er bra besøk, har Odd Arne Børset i Risør kommune sagt til Din Fritid. Kun fem minutters gange fra sentrum og den livlige småbåthavna i Risør ligger den kommunale bobilplassen Tjenna med 30 oppmerkede plasser.

Reise
Norske veier

Når veien er målet

Det er lett å henge seg opp i det å komme fram når man er på tur. Litt for ofte kjører vi fra et reisemål til et annet. Din Fritid har fått hjelp til å finne noen favorittveier i Norge, hvor nettopp det å være underveis i helt unike omgivelser er målet.

Reise
Kontinentet

Til utlandet i sommer?

En fersk undersøkelse fra Frende Forsikring viser at de over 60 år har god økonomisk kontroll, og i motsetning til en stor del av befolkningen ellers, opplever de ikke å ha dårligere råd for tiden. Om du i tillegg er blant de som allerede har en bobil eller reisevogn så har du trukket sommerferie-vinnerloddet.

Produkt
Dethleffs XL Family

Familievennlig bobilserie

Det sies at caravaning styrker familiebåndene. Dethleffs er en produsent som har tatt dette inn over seg. Ikke minst med lanseringen av deres nye serie XL Family.

Tett på
Campr

Hva med leie?

Noen kan synes det er et stort skritt å kjøpe seg bobil eller vogn. Det er tross alt en relativt stor investering. Men, friheten og ferieformen lokker mange, og da kan leie være en spennende mulighet. Din Fritid har nylig testet ut privatleie gjennom Campr.

Tett på
Det går på skinner

Buss for tog

Mange er kjent med begrepet «buss for tog». Vedlikehold og stans på sporene betyr at buss settes inn som alternativ transport. Det gjelder ikke denne tyske folkevognbussen, som ER et tog.

Tett på
Truma 75 år

Standardutstyret

2024 er et spesielt år for Truma. Det er hele 75 år siden selskapet ble etablert av Philipp Kreis i Putzbrunn nær München. I dag er et varmeapparat fra selskapet nærmest som standardutstyr å regne.

Tett på
Designcamping

Camper av Axel Enthoven

Det er ikke så vanskelig å se hva som har inspirert denne unike teltvogna. Axel Enthoven fra Antwerpen har designet flere enn 1900 produkter, og lanserte i 2009 pop-up vogna Opera.

Inspirasjon
Sommer-Norge

Herlige sommerfestivaler

Sommerstid florerer det med festivaler i landet vårt. Og det er langt mer enn musikk som er tema på de mange sosiale treffene. Din Fritid har ingen total oversikt å by på, det sies at det er flere enn 900 festivaler i Norge årlig. Men vi har tatt med noen smakebiter, eller kall det gjerne høydepunkter.

Reise
Normandie, Frankrike

En uforglemmelig øy

Tidevannsøya Mont-Saint-Michel er så spektakulær at det er fristende å si at dette er et reisemål alle burde oppleve en gang i livet. Men du har kanskje også hørt at det er mange turister der, og at kaos råder? Vi testet ut et besøk på festningsøya i sommer.

Reise
Europeiske høydepunkt

7 drømme­reisemål

Med bobil eller vogn kan man i prinsippet bare forsyne seg av opplevelser og spennende reisemål. Her kommer noen av våre historisk beste reisemål for deg som skal sørover i sommer.

Reise
Kulturbyen Bodø

Verdens lengste party

Mer enn 500 000 besøkende vil sørge for at Bodø2024 blir en eneste stor fest, forteller arrangøren. At Bodø er europeisk kulturhovedstad i år, skal ikke skje ubemerket.

Tett på
Anja bor i bobilen

Norgestur i sommer

Din Fritids danske medarbeider Anja Robanke bor i bobilen på heltid. Hjemmet på hjul passer perfekt for et allsidig og kreativt yrkesliv, som består av å være en «rullende» grafisk designer, fotograf, foredragsholder og barnebokforfatter.

Produkt
Ekstrembobilen

RoadXplorer

Bare navnet til denne unike bobilen vitner om eventyrlyst og oppdagertrang. Det 12 kvadratmeter store hjemmet på hjul er resultatet av to års dedikert utvikling og konstruksjon av en mann med helt unik spesialkunnskap.

Reise
Ferjer til kontinentet

Ferjeoversikten 2024: Mange muligheter

For niende gang har Din Fritid sjekket ut ferjeruter og broer for å komme til kontinentet med bobil eller vogn. Prisforskjellene er store, og det lønner seg alltid å reservere på forhånd.

Tett på
Trafikksikkerhet

Felles Tempo 100 med Danmark

For drøyt to år siden ble det mulig å godkjenne hengere og campingvogner med en norsk Tempo 100-ordning. Fra og med mars 2024 gjelder den norske godkjenningen også i Danmark – og omvendt.

Sider