Til Island med bobil: Leie eller ferge? | Din Fritid
Til Island med bobil

Leie eller ferge?

Å reise til Island med bobil er en unik opplevelse. Men hvordan kommer du deg til sagaøya for en bobilferie?


Seljalandsfoss

Ferge

Det er kun et selskap, Smyril Line, som kjører ferge til Island og den går fra Hirtshals i Danmark. Fergeturen tar noe under to døgn direkte til Island. Det er ikke alle avganger som er tilgjengelig for bobil eller campingvogner - så det er lurt å være tidlig ute. Det vil normalt bli rimeligere å frakte din egen bobil (omdu har det) med ferge - enn å leie bobil og kjøpe flybilletter. Men uansett koster det å reise til Island. Har du egen bobil eller vogn vil nok mange ønske å ha den med seg. Fordelen med å ha med sin egen dyne og kjente ting veier tungt for mange. Les mer om Smyril Line på de neste sidene.


Gullfoss

Leie

Det er likevel flere argumenter som taler for alternativet med å leie bobil på Island: Du slipper den lange båtreisen og er kun en rask flyreise unna ferien. Har du ikke bobil er det en fin anledning til å prøve ut om dette er en ferieform som passer for deg, de rolige trafikkforholdene på Island vil passe bra for en første bobiltur. Det finnes flere profesjonelle utleiefirmaer som ikke bare leverer en kjøreklar bil. De er også utstyrt med kokekar, servise, sengetøy, håndklær, eventuelt barnestol, campingstoler og bord med mer. Det betyr at du kun trenger å pakke kofferten med klær og solid fottøy. Vi har gode erfaringer med utleieselskapet McRent, som eies av Sunlight/Dethleffs og dermed Hymer gruppen. Se mer om McRent på de neste sidene.

Begrensninger

Det er greit å være klar over at ikke alle deler av Island er tilgjengelig for en tradisjonell to-hjulsdrevet bobil. En god del grusveier er kun tillatt for firehjulstrekkere og er merket med en F foran veinummeret sitt. Er det spesielt viktig for deg å komme til alle steder på øya finnes det utleieselskaper som har terrengbiler og kunnskap på dette området, men de fleste vil klare seg godt med en tradisjonell bobil - og vil sette pris på komforten disse bilene gir.

Vintertur?

Enkelte utleieselskaper tilbyr også bobiler på vinterstid. McRent har tre biler som er utstyrt med vinterdekk, ekstra bodelsbatteri, isolert spillvannstank og er godt egnet for vinterbruk. De hadde samme antall vinterklargjorte bobiler sist vinter, noe som ble bra mottatt i markedet. Utfordringen med at samtlige campingplasser er stengt vinterstid, er løst ved et samarbeid med lokale bønder som tilbyr overnatting og ulike fasiliteter vinterstid. Rundt 50-60 gårder tar gjerne i mot bobiler til overnatting. Men utleieselskapet har også hatt kunder som har fricampet i to uker uten problemer, kan de fortelle. Island har kystklima, og det er ikke så kaldt som man kanskje skulle tro på vinteren, med en gjennomsnittstemperatur på tre minusgrader i januar. Men, det er selvsagt spesielt viktig å holde seg oppdatert på værmeldingen.

Fotomotiver

Du trenger ikke være fotointeressert for å dra til Island, men jeg tipper du blir interessert i å få gode bilder av naturen i løpet av turen. Landskapet formes og varierer i det unike lyset. Flere av gruppene med turister som velter ut av busser og firehjulstrekkere hadde med store mengder fotoutstyr. Island er et yndet land for fotointeresserte verden rundt som ønsker å forevige de mange spektakulære naturmotivene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden