: Island: Ti steder du bør se i Reykjavik | Din Fritid

Island: Ti steder du bør se i Reykjavik

Reykjavik – billig og best. For drøyt tusen år siden invaderte nordmenn verdens 18. største øy. Midt i Atlanterhavet har våre etterkommere slått seg ned, og nå er det igjen på tide at vi tar opp forbindelsen med islendingene. Finanskrisen har sørget for at det aldri har vært billigere å oppholde seg i Reykjavik.


Perlen

Å nyte et godt måltid på toppen av Perlen er noe man husker resten av livet. Under deg er seks enorme tanker plassert. Disse er lagerrom med varmt vann, og sørger for at islendingene slipper å dusje i kaldvann. Trolig er dette byggverket fra 1986 det eneste i sitt slag i verden. Restauranten på toppen dreier rundt, og dermed kan man på enkel og komfortabel måte få med seg hele Reykjavik fra fugleperspektiv.

Natteliv

Finanskrisen har nok lagt en demper på nattelivet, men Reykjavik er fremdeles et av de hotteste steder for dem liker å svinge seg ut i de sene nattetimer.


Blå lagune

Den mest kjente av alle utendørs svømmeanlegg i og rundt Reykjavik, er den Blå Lagune den aller mest berømte. Med konstant varmt vann, i enkelte deler nesten like varmt som i et boblebad, er det ingen problemer å svømme rundt selv midt på vinteren. Den Blå Lagune ligger noen minutters kjøring fra lufthavnen i Keflavik, ca. 45 kilometer utenfor Reykjavik. Er du glad i dukkert, finnes minst tyve andre svømmeanlegg inne i hovedstaden.


Hallgrimskirken

Hallgrimskirken er et landemerke vi kan se fra de fleste steder i Reykjavik. Majestetisk ligger på toppen av shoppinggata Skolavordustigur. Kirken ble tegnet av den berømte arkitekten Gudjon Samuelson. 40 år brukte arbeiderne på å ferdigstille praktbygningen, som åpnet i 1986. Hallgrimskirken er den største kirken på Island, og fra toppen av det 73 meter høye tårnet kan man se over hele hovedstaden. Foran kirken står en statue av Leif Eriksson, oppdageren som islendinger og nordmenn krangler om opphavet til.


Fugleliv

Midt i sentrum ligger Tjornin, et lite tjern som frister både fugler og mennesker til å oppholde seg ved vannet. Fuglelivet er svært heftig, og både svaner, gjess og ender er noen av artene som trives i sentrumsvannet. Om vinteren fryser vannet til, og dermed har barn i alle aldrer en tumleplass for isleker.

Museum

I Reykjavik finnes mange interessante museum å besøke. Nasjonalmuseet, Reykjaviks kunstmuseum og ikke minst Asmundur Sveinssons (1893-198) Skulpturmuseum. Her finnes en mengde av kunstnerens arbeider utstilt, både innendørs og i hagen. Sveinsson regnes som en av Islands pioneer innen skulpturkunst.


Kulturliv

Reykjavik er en oase for alle som elsker kultur. Landet er kjent for sine forfattere, som levende beskriver livet, folket og historien. Det rike musikklivet har fostret kjente navn som Mezzaforte og Björk. Hvert år arrangeres et utall av konserter og festivaler.


Restauranter

Reykjavik har et unikt restauranttilbud som dekker de aller fleste behov. Nivået er svært høyt, og med en gunstig valutasituasjon kan de aller fleste kose seg i relativt rimelige omgivelser.


Rådhuset

Reykjavik består av mange nye og vakre byggverk. Midt i sentrum ligger rådhuset, som ble bygget I 1992. Bygningen er omgitt av vann og et heftig fugleliv, og rommer ordfører og alle byråkratiske funksjoner en slik by trenger.


Hofdi

Bygningen fra 1909 er sannsynligvis en av de vakreste bygninger i Reykjavik. Hofdi er mest kjent som stedet hvor presidentene Ronald Reagan og Mikhail Gorbatsjov møttes i 1986, og som på mange måter bidro til å markere slutten på den kalde krigen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden