Camping i Kroatia: Turist camping: På landet | Din Fritid
Camping i Kroatia: Turist camping

På landet

De aller fleste campingplassene i Kroatia ligger ved kysten. Det er ikke tilfelle med Turist camping, som ligger ved nasjonalparken Plitvice Lakes. Her finner du mye rolig natur, og elver med spennende padlemuligheter.

Turist camping ligger ved riksvei 1, som på den strekningen vi kjørte før vi kom til campingen, hadde så dårlig dekke at det hørtes i hele bobilen. 

Kommer du nordfra, som oss, og har tenkt å padle, kan det være lurt å sjekke det ut før dere eventuelt kommer til Turist camping. Vi måtte kjøre tre kvarter tilbake på den dårlige veien, og det fristet lite.

Kompakt plass

Til tross for at alle overnattingene vi gjorde var booket på forhånd, opplevde vi flere ganger at de ikke fant oss i systemet. Det samme var tilfelle her, men smilene var på plass og ting ordnet seg etter hvert. Det var ikke tydelig hvor man skulle parkere under innsjekking før bommen. Vel innenfor kan vi selv velge plass, hvor det er ledig. Det liker vi godt, og ender opp på plassens høyeste punkt, hvor det også er utsikt. 

Rett ved er det satt opp noen innredede tipier som tilbys gjester som et glamping-alternativ. Det er også et lite svømmebasseng her. Kun ett sanitæranlegg, men dette hadde høy standard og var alltid skinnende rent.

Forventningene

Jeg tenker at mye av inntrykket man får av et sted henger sammen med forventningene - og vi hadde en del forventninger. For snart to år siden var juryen i Frankrike ved Ardeche-elven og fikk oppleve hvor spennende innland, canyon og elver kan være.

Det er også mye spennende natur i Kroatia, men for å finne den må du være innstilt på å kjøre en bit til, om du ligger på Turist camping. 

Vi endte opp med å reise fra plassen en dag tidligere. Hadde vi planlagt aktivitetene litt bedre på forhånd hadde ikke det skjedd. En av grunnene til at vi fikk et kortere opphold på Turist camping skyldtes den menneskelig faktor. Første ettermiddagen hadde vi tenkt å dra på elvepadling, men manglende tillit til representanten for dette selskapet gjorde at vi trakk oss. 

Konklusjon

La deg ikke skremme av våre karakterer. Turist camping er en utmerket campingplass. Det oppleves bare som at du er litt ved siden av der ting skjer… Det er ingen tvil om at campingen fungerer til toppkarakter som overnatting når du skal noe i området. Les mer i kommende utgave om hvordan du får mest mulig ut av et besøk i Plitvice Lakes National Park.

Juryens kommentarer:

Bra for aktive. Flotte sanitæranlegg. Fine romslige plasser. Grei plassering for å utforske innlandet med elver og Plitvice. Ikke spesielt imponerende mat på restauranten, som lå litt masete plassert rett ved hovedveien. Fin lekeplass. Her er vi skikkelig på landet, likevel ligger campingen rett ved trafikkert vei. 

Vær klar over at det er et stykke å kjøre til elvepadling. Vi opplevde en lite hyggelig kajakkutleiebetjening.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden