Moss Bobilhavn: Distriktets mest populære | Din Fritid
Moss Bobilhavn

Distriktets mest populære

Bobilplasser har grepet om seg i popularitet. Noen mer enn andre, men felles for de fleste er at de har plass til bobiler som ønsker å overnatte. Tilbudene om fasiliteter varierer fra bare parkering, til alt av sanitær- og avfallsløsninger, inkludert tømming av søppel, toalett og gråvann. Noen har til og med tilbud om underholdning gjennom sommersesongen.

Veldig mange av landets bobilparkeringer opprettholder også en del av tilbudet gjennom vinteren, men da uten tilgang på vann og sanitær. Strømmen blir som regel stående påkoplet, og brøyting blir tatt ved behov.

Moss Bobilhavn

På koordinatene 59.435067, 10.651400, med adresse Værftsgata 3, finner du bobilparkeringen i Moss.

Moss Bobilhavn har 17 oppstillingsplasser, og utvider med ytterligere 5 plasser i sommersesongen. Det er tilgang på både strøm og vann mot 250 kr i døgnet. Etter ca. 1. november stenger servicebygget, og vannet blir avstengt (avhengig av værforholdene). I vintersesongen vil det kun være tilbud om parkering og strøm. Via hjemmesiden til Moss havn (moss-havn.no) er det mulig å se om det er ledige plasser via web-kamera.

Super beliggenhet

Med sin nærhet til sjøen og byens mange fasiliteter, er denne bobilplassen meget populær året rundt. Om sommeren er det rift om plassene, og mange kommer tilbake gang på gang. Selv på høsten og vinteren er det bra med besøk her. Byens pulserende restaurantliv og mange unike spisetilbud virker tiltrekkende på bobilfolket, og om sommeren er byens badestrand bare fem minutters spasertur unna plassen. Brygga med sine fiskemuligheter trekker nok til seg mange ivrige fiskere som jakter på makrell. Plassen ligger langt nok unna til at trafikken ikke sjenerer, men likevel nærme nok til man kan se den fra veien og Kanalbrua. Sommerens pulserende båtliv er nok også en opplevelse for mange som til daglig ikke har sjøen som sin nærmeste nabo.

Godt besøk

Besøkstallene for plassen er stadig stigende, og vinteren er intet unntak. Fra uke 40 og ut året var det i fjor i gjennomsnitt rundt 40 besøkende hver uke. Selv på julaften i fjor var det bobiler parkert på plassen og feiret jul på stedet. Imponerende. Besøkstallene fra 2019 viste 1615 gjestedøgn, og i 2020 var det 2167 gjestedøgn. Hittil i 2021 har vi allerede passert 2507 gjestedøgn. Havnesjef Øystein Høsteland Sundby forteller til Din Fritid at han mener etableringen av bobilplassen var et meget godt tiltak, både for byen og bobilistene. Han er meget begeistret for et stadig stigende besøkstall, og forteller at havnas ansatte legger forholdene til rette for at bobilistene skal trives når de besøker Moss etter beste evne.


Den sentrumsnære parkeringen er populær, spesielt sommerstid som statistikken viser. Men her er det som oftest noen på besøk, selv på julaften, fortelles det.

Fasiliteter

Byens ledelse og næringsliv har også gitt gode tilbakemeldinger om viktigheten av en bobilplass med slik nærhet til byens fasiliteter. Kommunen har registrert at det til tider er trangt om plassene nede på havna. De har derfor etablert muligheter for bobiler å parkere over natten på plassen ved innfartsveien til byen (Myra). Dette er en ordinær parkering, men her kan du stå for 40 kroner natta, mens du venter på at det åpner seg en mulighet nede på kaia. De to plassene er bare noen minutter unna hverandre på sykkel. Velg turstien langs elva nedover til Møllebyen og videre over Kanalbrua.


Moss Bobilhavn har enkle, men greie fasiliteter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden