Düsseldorf 2004: Plass til alle | Din Fritid
Düsseldorf 2004

Plass til alle

Rett i nærheten av verdens største campingutstilling ligger verdens største provisoriske campingplass. Her hersker en helt spesiell atmosfære. Mer enn 150.000 campere fra hele Europa møtes i løpet av 10 dager for å bli de første, som får se 2004 - nyhetene innen camping. En stor del av disse bor på denne campingplassen. Som perler på en snor ligger den ene store luksuriøse campingvognen eller bobilen etter den andre. Spørsmålet er hvor vi kan slå opp vårt lille telt.

Jag står i resepsjonen med et stort smil på leppene når den hyggelige damen sjekker meg inn. Hun har nettopp foretatt en ekstra kontroll med sjefen, ettersom vi er de første og eneste som kommer med telt. Det er helt tydelig at de lurer, og det er jo forståelig, for ute på campingplassen ligger alle andre i enten campingvogn eller bobil, der det finnes massevis av komfort av ulike slag. Men selvklart får vi også en plass, og vi ler nå et par tyskere kommer og spør om de skal hjelpe oss og mener at vi bara må si fra, dersom vi vil låne noe av dem. Jeg får en følelse av at de synes synd på oss, men det behøver de jo ikke å gjøre. Valget av boform er helt bevisst, ettersom vi liker å ligge i telt, selv om det regner som i dag. Ellers når vi sover i telt er det som oftest på fjellet eller på naturskjønne campingplasser, der vi kan ligge litt for oss selv. Her blir det noe helt annet.

Et par plasser bortenfor vår egen treffer vi på et par gode venner fra Danmark og sammen går vi opp og spiser. Et større område av campingplassen er gjort i stand med telt, parasoller, bord og benker og fra små telt serveres det tyske spesialiteter som kjempestore pølser, stekte poteter og selvsagt øl. Det regner fortsatt, men vi finner ly under en av parasollene og får en virkelig hyggelig kveld sammen. Rundt omkring sitter feststemte svensker, franskmenn, engelskmenn tyskere m.m. og på tvers av språkbarrierer og fremmede kulturer blir det snakket, og ikke minst ledd sammen. Da vi rett etter midnatt skal sove, øker intensiteten på regnet. Våre naboer, som vi kjenner fra før spør om vi ikke vil bo i den ene delen av deres ca. 10 meter lange bobil . De er her for å teste en ny 2004-modell fra Dethleffs. Den er pen og innbydende, men vi takker vennlig men bestemt nei og kryper ned i våre soveposer. Regnet trommer på teltduken, men det er bare koselig.

I morgen begynner rundturen i alle de store hallene med alle nyhetene innenfor telt, teltvogner, campingvogner, bobiler og campingutstyr i alle former og fasonger. Camping kan være primitivt og skal på den ene siden også få være det, men fra det lille teltet finnes uante muligheter opp til den store millionklassens bobiler med luksus på alle felt. Trenden i år er helt klart at vognene blir enda større og med enda mer utstyr innkludert i prisen. Komfort har fremdeles høy prioritet. Konkurransen er hard blant Europas campingprodusenter. På utstyrssiden tilbys også mer luksuriøse tilbehør som vannrenser, slik at vannet kan drikkes i campingvognen og bobilen. Flere artikler som oppvaskmaskin, stekeovn, støvsuger med mer virker mer og mer som en selvfølge og blant forteltene kunne man oppleve verdens største i full størrelse - nemlig 3 1/2 meter, i dybden. I Düsseldorf viste det seg, at det var plass til alle på campingplassen. Heldigvis, for etter min mening er camping til for alle og på mange forskjellige måter.

Faktaboks

Düsseldorf ligger rett ved den franske grensen og ca. 7 timers kjøring fra den dansk/tyske grensen. Alt avhengig av trafikktetthet og trailertrafikk. Du kan velge å kjøre over Hannover eller Bremen. Det er omtrent like langt. Messen varer 10 dager og går av stabelen hvert år i slutten av august. Du kan få vite mer hos din lokale caravanforhandler, dersom du er interessert. Flere arrangerer også fellesturer til messen. En oppstillingsplass på campingplassen koster ca. 133 kr (18 Euro) med strøm pr.overnatting. (13 Euro uten strøm). Det kreves ikke campingpass og det er heller ikke mulig å forhåndsbestille.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden