Siste nytt:: Thor + Hymer = Verdens største | Din Fritid
Siste nytt:

Thor + Hymer = Verdens største

Amerikanske Thor Industries kjøper opp hele Erwin Hymer Group, og blir verdens desidert største aktør innenfor segmentet rekreasjonskjøretøy.

Det har en tid vært kjent at Hymer-gruppen har hatt store og visjonære ekspansjonsplaner - og har sett etter ulike måter å løse dette på. Hymer har vært ganske så åpne på at de har vurdert å gå på børs, eller å innlede et strategisk samarbeid med en annen stor aktør. At det nå er bekreftet salg til en stor amerikansk aktør er en stor overraskelse for mange i bransjen.


En fornøyd gjeng som kan konstatere at amerikansk kapital skytes inn i europeisk caravanindustri. Fra venstre: Todd Woelfer (Senior Vice President Thor Industries), Carolin Hachenberg (datter av Erwin Hymer), Robert Martin (CEO Thor Industries), Gerda Hymer (enken etter Erwin Hymer) og Christian Hymer (sønn av Erwin Hymer).

 

Oppkjøp

Den 18. september har partene blitt enige og signert avtalen som har en verdi på 2.1 milliarder euro. Det er Thor Industries som kjøper hele Erwin Hymer Group. Deler av kjøpssummen skal gjøres opp i kontanter, og resten i Thor Industries aksjer. Hymer er i privat eie, og med denne avtalen betyr det at familien fortsatt vil jobbe og bidra i bransjen. 

 

EHG og Thor

Erwin Hymer Group har et nett på 1200 forhandlere, og har 7300 ansatte. Siste års omsetning var på 2,5 milliarder euro, fordelt på rundt 27.000 enheter. Markedsandel i Europa er omtrent 29 prosent. Thor Industries er den klart største aktøren i Nord-Amerika med hele 220.000 produserte enheter i året.

 

Konsekvensene

Intensjonen er at begge selskapene skal fortsette som tidligere, og at det ønskes innsparinger på større innkjøp og felles forskning. Det er foreløpig vanskelig å si noe om konsekvensene av oppkjøpet, men Din Fritid har grunn til å tro at både europeisk kompetanse, og sannsynligvis konkrete produkter, vil bli å se i USA. Mens det er liten grunn til å tro at det vil bli forsøkt i noen utstrakt grad å selge amerikanske produkter i Europa.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden