Kroken Caravan Åndalsnes: Har mange fordeler | Din Fritid
Kroken Caravan Åndalsnes

Har mange fordeler

Det finnes neppe noen annen forhandler i Norge som har tettere bånd til importør og produsent enn Kroken Caravan Åndalsnes. Forhandleren deler lokaler med sine eiere i Kroken-gruppen, som er landets største importør og driver landets største forhandlerkjede. Din Fritid har vært på besøk hos den spennende forhandleren.


Krokens Caravan Åndalsnes er omkranset av majestetisk natur.

Daglig leder Svein Erik Gråberg er spesielt stolt av kompetansen til de ansatte, og begynner helst med å snakke om dem:

– Vi er en forhandler med 14 ansatte, men utvider med to nye personer i disse dager. Til sammen har våre medarbeidere hele 177 års erfaring i caravanbransjen, og er vel med det et av selskapene med lengst erfaring i bransjen, mener Svein Erik.


Stor blir større: Denne gjengen gleder seg til å starte ny sesong med utvidet tilbehørsbutikk (f.v): Daglig leder Svein Erik Gråberg, salgssjef Esben Flaa, selger Cato Hagen, salgstilrettelegger/butikkmedarbeider Marita Valseth Hoel, og butikkansvarlig Prikken Gråberg.

Større rekvisita-butikk

Det er stor byggevirksomhet for tiden da rekvisita-butikken skal utvides med hele 200 kvadratmeter. Og det skjer i et butikklokale som fra før av var godt over gjennomsnittlig størrelse. De nye lokalene skal være klare i god tid før sesongstart. Det er ingen tvil om hvem som skal være leverandør til butikken: Med samme eiere og hovedlager vegg i vegg er landets største på caravantilbehør, Max Fritid, selvskreven.

– Er det lagt ekstra krefter i å gjøre butikken til et utstillingsvindu for Max Fritid, for å vise både kunder og andre forhandlere hele produktspekteret?

– Ja, det kan du si. I og med at vi begge har Kroken som eiere er det naturlig at forhandlersamlinger skjer her. Da er det selvsagt spesielt gøy å vise frem en feiende flott butikk, smiler en fornøyd Svein Erik.

Service

– Internt har vi fokus på at vi alltid skal yte spesielt god service. Dette gjelder både på salg og verksted. Vi har hyggelige, jordnære medarbeidere som vet å møte kundene på riktig måte og tilby riktige varer, uten å prøve og overselge noe som helst. Vi pusher ikke varer, men selger det kundene vil ha. Og vi opplever at responsen fra våre kunder i stor grad bekrefter at det er en vellykket strategi, mener Svein Erik.

 Landets mest solgte

Kroken-gruppen tegnet i 2014 en eksklusiv avtale om kun å føre produkter fra Erwin Hymer-gruppen. Det faktum at butikken på Åndalsnes forhandler Hymer, landets mestselgende merke, er noe Svein Erik peker på som en fordel:

– Vi er spesielt stolte av kvaliteten på bobilene og vognene vi selger, sier han.

Et annet område som har gjennomgått en rivende utvikling er verkstedet hos forhandleren:

– I 2017 etablerte vi et splitter nytt servicesenter for alle merker, ikke bare våre egne. Det å få nyoppussede lokaler hvor alt er tilpasset og funksjonelt har vært veldig deilig, i tillegg til at vi naturligvis har kunnet bli mer effektive på grunn av det. Alle ansatte er kurset gjennom bransjeorganisasjonen NCB, i tillegg til at de jevnlig er på kurs hos produsentene vi representerer. Verkstedet er i et bygg med 500 kvadratmeter gulvflate og har hele ni arbeidsstasjoner. Vi er autorisert servicepartner for Oyster, og har mye kompetanse på parabol. I tillegg er vi offisiell representant for Goldschmitt, og kan ettermontere deres komfortable fjærbein på bobiler.


Noen av de ansatte på verkstedet (f.v): Thomas Leo Vik, Jan Asbjørn Lynghaug, Marius Langnes, Jan Arild Langnes, Marius Mittet, Kenth Salamonsen og Svein Erik Gråberg. Verkstedet ledes av servicesjef Eivind Bale (ikke til stede da bildet ble tatt).

– Hva betyr det for dere som forhandler å ha eiere som er så tungt engasjert i caravanbransjen?

– Vi er eid av familien Kroken i snart 50 år nå, og de ønsker å fortsette i uoverskuelig fremtid. Gjennom flere finanskriser, gjennom oppturer og nedturer, har de vist de ansatte og våre kunder at de aldri vil gå fra sine forpliktelser.

Historisk

Kroken Caravan AS ble i sin tid etablert av Leif Kroken i 1971. De første årene forhandlet selskapet Astral og Cabby, fra 1974 også Knaus. I 1982 kom Bürstner, og senere Hymer, Tabbert, Niewiadow og Atlas (husvogn). 


Det er til en hver tid 70 bobiler og 50 vogner i utstillingen hos forhandleren.

Kroken Caravan Åndalsnes

  • Omsetning 2018: 130 millioner kroner

  • Antall ansatte: 14 (2 i butikk, 2 på salg, 9 på verksted og 1 i administrasjon)

  • Eiere: Eierselskap er Kroken Caravan Detalj AS, som igjen eies privat av Kroken-familien

  • Kapasitet verksted: 9 arbeidsstasjoner

  • Merker: Hymer, Eriba, Bürstner, Carado, Niesmann, Laika og Atlas​​​​

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden