Ønsker caravanutdanning: Trenger caravanteknikere | Din Fritid
Ønsker caravanutdanning

Trenger caravanteknikere

– Caravanbransjen har opplevd vekst i flere år. Produktene blir stadig mer avanserte og brukerne ønsker stadig mer ekstrautstyr. I dag har vi en utfordring med å nok kvalifisert servicepersonell. Det må vi gjøre noe med ved å etablere en fagutdanning, forteller Pål R. Amundsen.

Pål R. Amundsen er daglig leder i Kroken Caravan Detalj og primus motor for å få etablert en caravanutdanning på videregående nivå. Under årsmøtet til Norges Caravanbransjeforbund 15. februar presenterte Amundsen planene for å få etablert en fagutdanning på Rauma videregående skole.

 

Trengs et tilbud

– Det er rundt 1000 mennesker som jobber i caravanbransjen hos norske forhandlere i dag. Rundt halvparten av disse jobber med service og teknikk. Mange av disse yrkesaktive menneskene har ikke noe tilbud om fagutdanning, og det vil vi gjøre noe med!

– Jeg mener bransjen trenger 25 nye caravanteknikere hvert år. I dag finnes det intet utdanningstilbud til disse, og det må vi gjøre noe med, forteller Pål R. Amundsen.

 


Norges Caravanbransjeforbund ønsker å opprette en utdanning for å sikre bransjen tilgang til unge faglærte teknikere og servicepersonell. Illustrasjonsbildet er hentet fra verkstedet til Bergen Caravan.

 

Superhelter

– Det må først og fremst bli spennende og interessant å begynne i bransjen. Vi må skape entusiasme og fortelle hvor heldige vi som jobber i denne bransjen er. Det er et privilegium å jobbe med folks ferie og fritid, og det må vi være stolte av og bli langt flinkere til å formidle til folk flest. Vi trenger også å motivere flere jenter til å jobbe i bransjen, og det er naturlig at Norges Caravanbransjeforbund (NCB) engasjerer seg i prosjektet siden det er et generelt behov i bransjen, forteller en engasjert Amundsen, før han fortsetter:

– En caravantekniker må være litt av en superhelt, og ha kunnskap på mange områder: El, VVS, gass, mekanikk, møbler, interiør og masse ekstrautstyrs-muligheter.

 

Tilbud på vei

Det jobbes konkret med et servicefag-tilbud sammen med Rauma videregående skole på Åndalsnes med yrkestittel caravantekniker. Første skoleår blir da VG1 elektro, med opplæring i skolen i fellesfag og programfaget elektro. Andre året, VG2, vil også bestå av opplæring i bobil og caravan. Siste del av utdanningen, VG3, er tenkt som en toårig lærlingplass i en caravanbedrift blant NCBs medlemmer. Dette er tenkt som fagområder: Klargjøring, tetthetskontroll, gasstest og montering av ekstrautstyr. Og som lærling: Fuktreparasjoner, ombygging av skap og møbler, montere hydrauliske støttebein og ikke minst kundeservice og salg. Om alt går som ønsket vil skoletilbudet kunne bli en realitet fra høsten 2019. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden