Trenger caravanteknikere | Din Fritid
Ønsker caravanutdanning

Trenger caravanteknikere

– Caravanbransjen har opplevd vekst i flere år. Produktene blir stadig mer avanserte og brukerne ønsker stadig mer ekstrautstyr. I dag har vi en utfordring med å nok kvalifisert servicepersonell. Det må vi gjøre noe med ved å etablere en fagutdanning, forteller Pål R. Amundsen.

Pål R. Amundsen er daglig leder i Kroken Caravan Detalj og primus motor for å få etablert en caravanutdanning på videregående nivå. Under årsmøtet til Norges Caravanbransjeforbund 15. februar presenterte Amundsen planene for å få etablert en fagutdanning på Rauma videregående skole.

 

Trengs et tilbud

– Det er rundt 1000 mennesker som jobber i caravanbransjen hos norske forhandlere i dag. Rundt halvparten av disse jobber med service og teknikk. Mange av disse yrkesaktive menneskene har ikke noe tilbud om fagutdanning, og det vil vi gjøre noe med!

– Jeg mener bransjen trenger 25 nye caravanteknikere hvert år. I dag finnes det intet utdanningstilbud til disse, og det må vi gjøre noe med, forteller Pål R. Amundsen.

 


Norges Caravanbransjeforbund ønsker å opprette en utdanning for å sikre bransjen tilgang til unge faglærte teknikere og servicepersonell. Illustrasjonsbildet er hentet fra verkstedet til Bergen Caravan.

 

Superhelter

– Det må først og fremst bli spennende og interessant å begynne i bransjen. Vi må skape entusiasme og fortelle hvor heldige vi som jobber i denne bransjen er. Det er et privilegium å jobbe med folks ferie og fritid, og det må vi være stolte av og bli langt flinkere til å formidle til folk flest. Vi trenger også å motivere flere jenter til å jobbe i bransjen, og det er naturlig at Norges Caravanbransjeforbund (NCB) engasjerer seg i prosjektet siden det er et generelt behov i bransjen, forteller en engasjert Amundsen, før han fortsetter:

– En caravantekniker må være litt av en superhelt, og ha kunnskap på mange områder: El, VVS, gass, mekanikk, møbler, interiør og masse ekstrautstyrs-muligheter.

 

Tilbud på vei

Det jobbes konkret med et servicefag-tilbud sammen med Rauma videregående skole på Åndalsnes med yrkestittel caravantekniker. Første skoleår blir da VG1 elektro, med opplæring i skolen i fellesfag og programfaget elektro. Andre året, VG2, vil også bestå av opplæring i bobil og caravan. Siste del av utdanningen, VG3, er tenkt som en toårig lærlingplass i en caravanbedrift blant NCBs medlemmer. Dette er tenkt som fagområder: Klargjøring, tetthetskontroll, gasstest og montering av ekstrautstyr. Og som lærling: Fuktreparasjoner, ombygging av skap og møbler, montere hydrauliske støttebein og ikke minst kundeservice og salg. Om alt går som ønsket vil skoletilbudet kunne bli en realitet fra høsten 2019. 

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden