Føllingstua camping: Stamgjester med fiskelykke | Din Fritid
Føllingstua camping

Stamgjester med fiskelykke

Namsosingene Karin Aasan Olsen (57) og Tor-Magne Olsen (66) er blant de mest ihuga Føllingstua-gjestene. 

– Vi er her rundt 20 døgn hvert eneste år, forteller de. 

Det er mange årsaker til at ekteparet kjører de åtte milene, men fiskelidenskapen spiller en stor rolle. 

– Fiske er min hobby. Nylig var vi ute med oteren på Snåsavatnet, og da dro vi opp 27 ørreter på under to timer. Ferdig oppgjort ble det 14 kilo, smiler Tor-Magne Olsen.

Den største han har fått i Snåsavatnet er på hele 1,2 kilo. 

– Det er mye fin fisk her i vatnet, forteller han. 

I 2016 startet sesongen allerede ved påsketider. 

– Vi reiste fire par med bobiler, og vi brukte påsken til isfiske, sier hobbyfiskerne. 

 

Rent og pent

Bor man i Trøndelag finnes det mange flotte fiskeplasser, og derfor er det ikke bare fiskingen som driver ekteparet Olsen til Føllingstua.  

– Etter at vi fikk bobil, er Føllingstua det stedet vi har besøkt oftest. Vertskapet er trivelig, det er rent og pent her og vi trives på plassen. 

– Dessuten kan vi gå oss fine turer. I går var jeg ute og plukket blåbær. Naturen er kjempefin rundt her, forteller Karin Aasan Olsen. 

– Vi treffer også masse hyggelige folk. Vi møtte noen her i går fra Skarnes, og vi kom i snakk. Det viste seg at vi hadde mange felles kjente, supplerer husbonden. 


Karin Aasan Olsen og Tor-Magne Olsen er stamgjester på Føllingstua, og koser seg blant annet med å fiske i Snåsavatnet.

Småturer

I tillegg til å valfarte Føllingstua, bruker de bobilen til å kjøre rundt i nærområdet. Både Børgefjell på grensen mot Sverige, og Grane i Nordland fylke er steder Olsen gjerne tilbringer fritiden. 

– Vi var også en tur i Geiranger, og kjørte ned Trollstigen. Det var en hyggelig opplevelse, men jeg tror ikke vi skal kjøre bobil i Trollstigen flere ganger. Jeg måtte avkjøle bremsene lenge etter at vi kom ned, humrer Tor-Magne Olsen

 

Solgte hytta

Bobillivet er relativt ferskt for namsosingene. Frem til 2012 eide de en hytte i den vakre bygda Nordli i Lierne kommune, hvor den kjente olympiamesteren Frode Estil kommer fra. 

– Vi kjøpte bobil i 2011 for å teste ut bobillivet, og året etter solgte vi hytta og kjøpte en større bobil. Denne trives vi utmerket med, sier Karin Aasan Olsen og Tor-Magne Olsen. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden