Bobil & Caravan 8-2016 | Din Fritid

Bobil & Caravan 8-2016

Innhold i denne utgaven: 

– Dette er bare helt fantastisk! Man har jo alltid et håp om å vinne når man deltar i en konkurranse, men jeg er realistisk og tenkte det var liten sjangs for å vinne. Derfor må jeg si at det kom som et sjokk at jeg vant denne turen, og det kom en aldri så liten gledeståre, forteller Gunn-Bente Stølen.

Ørn Borgen lever sammen med hundene sine i en selvinnredet tilhenger når han er på hundekjøringskonkurranser.

– I en campingvogn er vi godt synlige. Det er en fin måte å møte folk på, og vi opplever at terskelen for at publikum tar kontakt med oss er lav. Det er rett og slett veldig koselig med campingtur, forteller kommunikasjonssjef Mari Hagerup i Digitalradio Norge AS. 

Din Fritid har utført praktiske tester av ulike DAB-antenner i en bobil. Konklusjonen er klar: Det er store forskjeller, men den beste antennen gir godlyd selv i de dypeste daler!

– Vi må tilpasse oss utviklingen, derfor blir vi snart en helårsåpen plass. Herfra kan du oppleve byen og alt den har å tilby, sier Per Arne Haarr på Mosvangen camping.

I en bygd i Østfolds kystbygd, Råde, ligger gården Norum som har vært i familiens eie i generasjoner. Her finnes det sauer, men mer synlige er et imponerende antall hvite doninger på hjul. Bobil & Caravan har besøkt bonde Thorleif Norum som har skapt seg et utradisjonelt levebrød med bedriften Bobilgården.

Det hele startet da danske Søren Odgaard begynte å produsere husteltet Capri for 60 år siden. I dag er Isabella markedsleder innen fortelt i hele Europa.

– Jeg har aldri hatt sommerferie, men har opplevd masse jeg ikke ville vært foruten i min jobb for Isabella - og som leder av Caravanbransjeforbundet, forteller Trine-Lise Garberg Andreasson.

Har du tenkt at Slovenia er et land man bare kjører gjennom på vei til Kroatia? Etter et besøk i Bled og området rundt vil du forstå at opplevelsene står i kø. Og da tenker jeg ikke bare på at landets eneste øy er verdt en stopp.

Det å sette av en dag eller to til å oppleve Triglav-området gir mange muligheter til å røre på seg. Vi sjekket ut en rolig gåtur til fossefallet Slap Savica og vi tok Vogel-gondolen opp til høyfjellet med et fantastisk turterreng.

Til sammen har Skocjan Caves mer enn seks kilometer med ganger under jorden. Den dypeste går hele 223 meter under overflaten og flere steder er takhøyden opp mot 150 meter.

Hele 60 prosent av Slovenia er dekket av skog. Her finner du elver med krystallklart vann, dramatiske fjell og slettelandskap. Attraktive landskap for deg med bobil eller campingvogn. Men hvor overnatter du?

Hobby 540 KMFe De Luxe har en god interiørløsning for en typisk aktiv familie på fire. Men hvordan fungerer den i praksis? Vi hektet på vogna og la av gårde på en langweekend-tur på fjellet.

Volkswagen har forbedret sin Tiguan for 2017- sesongen. Bilen er blant annet lettere, men har fått bedre plass. Vi har testet i praksis den nye modellen som trekkbil til en kjørevogn.

Føllingstua like nord for Steinkjer blir aldri den største campingplassen i landet, men driverne jobber iherdig for å bli blant de beste. Et av lokkemidlene er å servere bjørnekjøtt. 

Namsosingene Karin Aasan Olsen (57) og Tor-Magne Olsen (66) er blant de mest ihuga Føllingstua-gjestene. 

Dagens yngre mennesker er aktive og reiser mye. Dette er en trend som ikke minst skyldes bedre økonomi. For mange unge vil en bobil være en bra investering.

Bobiler finnes med både to og tre dører, ja sågar med kun en dør. Men nå har det også kommet en firedørs modell fra franske Challenger.

Hvem har vel ikke lyst til å henge en superkompakt campingvogn bak bilen med de beskjedne målene 2,6x1,85 meter. Så, vel fremme på campingen kjører du ut vognsidene og får en bredde på hele 4,6 meter.

Hva kan skj‌e når en helt uerfaren campingvogneier kjøper en gammel campingvogn? Det er mye å lære og rom for mange betraktninger på veien for å bli en fullverdig caravanist. Bli med på Haralds campingreise!