Dethleffs under korona-krisen:: Gjenopptar produksjonen | Din Fritid
Dethleffs under korona-krisen:

Gjenopptar produksjonen

Dethleffs bobil- og vognfabrikk - som holder til i Isny i Sør Tyskland - startet i går igjen opp produksjonen med strenge hygieneforskrifter. Det skjer etter at selskapet midlertidig stengte ned den 25. mars etter å ha vært berørt av korona i forskjellige ledd.

På grunn av koronarelaterte avbrudd i forsyningskjeden, så Dethleffs behovet for å legge ned kjøretøyproduksjon fra 25. mars til og med 2. påskedag. Den 14. april ble produksjonen i Isny startet på nytt under strenge hygieneforskrifter og etter onlineopplæring av alle ansatte i de nye hygiene-reglene.

– Et team på 16 personer, støttet av et tysk hygieneinstitutt, utnyttet tiden uten produksjon og implementerte en rekke forholdsregler i alle avdelinger, kunngjorde administrerende direktør ved Dethleffs, Alexander Leopold.

– Vi er veldig heldige, ettersom vi hittil har blitt skånet for koronatilfelle blant våre ansatte, og det er grunnen til at vi fortsetter å prioritere alle handlinger som kan holde smittefare så lav som mulig. Derfor er det nå på alle stasjoner i produksjonen, der flere møtes limt blå fotavtrykk på gulvet med intervaller på 1,5 m. Også morgenmøtene, der teamlederne før produksjonsstart gjennomgår arbeidsprosessene med teamet sitt, kan opprettholdes, da også disse fasilitetene har fått avstandsetiketter på gulvet. Mest sannsynlig vil vi ha nok ansiktsmasker for hele arbeidsstyrken på produksjonsstart, fortsetter Alexander Leopold.

– Her har vi fått god hjelp fra tekstilleverandørene våre som normalt produserer gardiner eller andre stoffer til kjøretøyene våre.

Flere sikringstiltak

Andre sikringstiltak inkluderer håndvask- og desinfeksjonsmuligheter ved alle innganger, begrenset og strengt kontrollert tilgang til selskapets lokaler, ingen forretningsreiser, hjemmekontor for administrativt personale, videokonferanser i stedet for fysiske møter og endring på kontorarbeidsplassene for å gi større avstand mellom bordene. I de administrative avdelingene bytter ansatte mellom hjemmearbeidsdager og kontordager, slik at det aldri er for mange ansatte på et kontor og dermed minimerer selskapet smittefaren. Det er også nye regler for møter, forteller selskapet i en pressemelding til Din Fritid:

– Vi har redusert sitteplasser i møterommene, slik at minimumsavstanden fremdeles kan opprettholdes, forteller den administrerende direktøren.

– For å være på den sikre siden, måtte vi stenge noen få møterom, da de ikke kunne leve opp til de strenge hygienereglene. På hvert møterom har vi hengt opp detaljerte skilt med instruksjoner om antall tillatte personer og hygienereglene. Også for produksjonsavdelingen utformet Dethleffs 16-personers hygieneteam totalt 32 forskjellige skilt med bilder og tekst på forskjellige språk, ettersom Dethleffs har ansatte med totalt 33 nasjonaliteter.

Illustrasjonene handler om alt fra drift av lastekraner til kjøring med gaffeltrucker, håndtering av “batteristasjoner”, verktøy eller hørselvern for riktig bruk av tidsregistrering og lysbrytere. Dethleffs har funnet opp noe spesielt for sistnevnte som heter “Coroni”. Denne nyttige, multifunksjonelle håndholdte enheten er en slags sveitsisk lommekniv som er frest i kryssfiner for å åpne eller lukke kraner, vinduer og dører, og mikrobølgeovner og tastaturer kan betjenes uten fysisk kontakt. Et slikt “hygieneverktøy” er tilgjengelig for alle ansatte.


Dette er en Coroni: En personlig multifunksjonelle håndholdt enhet i kryssfiner som brukes for å åpne eller lukke kraner, vinduer og dører. Også mikrobølgeovner og tastaturer kan betjenes uten fysisk kontakt. Alle Dethleffs´ ansatte har fått hver sin.

Både kantinen og utstillingssenteret forblir imidlertid stengt inntil videre: – Vi ser etter en alternativ løsning for kantinen. Når det gjelder utstillingssenteret så vil det lett kunne oppstå for nær kontakt og smittefare når kunder skal se på kjøretøy, derfor vil det fortsatt være stengt, forklarer Dethleffs´ administrerende direktør Alexander Leopold om beslutningen: – Så snart et besøk er mulig igjen, vil vi selvfølgelig informere alle!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden