Solgte 14000 enheter på én måned:: Ny tysk salgsrekord | Din Fritid
Solgte 14000 enheter på én måned:

Ny tysk salgsrekord

Til tross for koronakrise økte antall registreringer av fritidskjøretøy med nesten 16 prosent i Tyskland i mai sammenlignet med samme måned i fjor. Totalt ble det registrert over 14 000 bobiler og campingvogner. Spesielt nye bobilregistreringer steg med over 30 prosent, og med mer enn 10.000 nyregistreringer viste mai 2020 seg å bli den beste måneden i tysk caravanbransjes historie.

Derimot falt nye campingvognregistreringer med rundt 16 prosent, men bransjen er likevel optimistisk om de kommende månedene: Ferier med bobiler og campingvogner har hatt enestående popularitet de siste årene i Tyskland, og interessen minker ikke til tross for korona-krisen. 

Totalt 14.073 fritidskjøretøy ble nyregistrert forrige måned. Dette er 15,9 prosent mer enn i mai 2019 og en ny rekord for måneden.

I slutten av mars måtte handel med biler midlertidig stenge på grunn av koronapandemien etter en felles beslutning fra den føderale regjeringen og de føderale statene, noe som hadde ført til et drastisk fall i nye registreringer.

– Nå ser vi en sterk og forventet innhentingseffekt, sier Daniel Onggowinarso, administrerende direktør i Caravaning Industry Association (CIVD).

Nye registreringer av bobiler økte med sterke 31,7 prosent i Tyskland i mai 2020 sammenlignet med samme måned året før. Med 10 674 nyregistrerte kjøretøyer opplevde de den beste måneden i historien.

Nedgang på vogn

Imidlertid falt nye registreringer av campingvogner med 15,8 prosent sammenlignet med det utestående Mai opplevde året før (som var det beste resultatet siden 2001) til 3 399 kjøretøy.

Etter CIVDs syn er det to hovedforklaringer til dette:

– Campingvogner er mer følsomme for den økonomiske situasjonen, og på grunn av den nåværende økonomiske usikkerheten, er det fortsatt noen interesserte som holder tilbake. I tillegg har den viktigste kjøpergruppen, familier, gjerne slitt med praktiske hverdagsproblemer den siste tiden på grunn av lukkede skoler og barnehager, og hadde derfor mindre mulighet til å kjøpe et kjøretøy, forklarer Onggowinarso.

Takket være de gode mai-resultatene sier campingbransjen i Tyskland at den stort sett er tilbake på sporet for å fortsette vekstveien fra tidligere år.

Totalt er det registrert 41 713 fritidskjøretøy i Tyskland så langt i år. Dette er 5,2 prosent mindre enn i samme periode rekordåret 2019, men 8,3 prosent mer enn i det sterke året 2018. Til sammenligning finnes det totalt drøyt 50 000 bobiler i Norge. 

Nye registreringer av bobiler (30 473 kjøretøy) var 2,1 prosent foran de første fem månedene sammenlignet med året før, til tross for korona-krisen.

Bransjen forventer stor etterspørsel de kommende månedene, da campingvogn og bobil er en av de tryggeste formene for ferier i disse tider, fordi du bare reiser med folk fra din egen husholdning i ditt eget fritidskjøretøy, og takket være at du har med deg din egen seng, boligrom, kjøkken og sanitær-fasiliteter, er man stort sett selvforsynt og praktisk talt “hjemme” overalt, som CIVD uttrykker det.

Det kan være verdt å merke seg at nyregistreringer ikke nødvendigvis er det samme som nysalg, vi kan anta at det i tallene for mai også ligger et visst etterslep fra mars og april hvor det meste av Tyskland var nedstengt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden