Finn.no melder om:: Rekordhøy etterspørsel etter bobiler til leie | Din Fritid
Sommer i Norge i 2020 har gitt kraftig økning i interessen for å leie bobil. Illustrasjonsfoto: Knaus.
Finn.no melder om:

Rekordhøy etterspørsel etter bobiler til leie

Etter at Utenriksdepartementet frarådet utenlandsreiser som ikke er helt nødvendige, er norgesferie blitt det mest aktuelle sommerferievalget i år. Som følge av dette har interessen for å feriere i eget land økt voldsomt den siste måneden, og etterspørselen etter bobiler, feriehus- og hytter til leie på FINN har formelig eksplodert.

– Vi har merket et helt enormt trykk. De siste ukene har det vært en dobling i søk etter ledige hytter til leie i Norge, og trafikken inn til reisesidene har tatt seg veldig opp, forteller Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

– I forrige uke var trafikkveksten på 120 prosent sammenlignet med samme uke i fjor, og uken før så vi 86 prosent vekst. Det sier mye om hvor brennhett markedet for Norges-ferie er akkurat nå.

En fersk undersøkelse* gjennomført av FINN reise i samarbeid med Norstat, viser at over 70 prosent av nordmenn skal reise bort i Norge i ferien, og cirka halvparten har planer om å bo på egen eller familieeid hytte. Samtidig svarer 15 prosent av de som skal reise i Norge at de har planer om å leie en hytte.

– Det vil jo si at hundretusener av nordmenn går med tanker eller ønsker om å leie hytte i sommer. Da er det klart at etterspørselen blir helt vill, sier Berge. 

Ønsker å leie båter og bobiler

Det er ikke bare hytteleie som er ettertraktet denne sommeren. Også bobil og båt er populære leiealternativer. I perioden 10. april til 10. mai så man en vekst på besøk inn til  “båt til leie”-annonser på FINN motor på over 280 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og på “bobil til leie” så man allerede i april en vekst på over 80 prosent sett opp mot april 2019.

– I ukene etter påske har interessen for båt og bobil vært enorm på FINN, og leiekategoriene våre på disse to markedene har utmerket seg spesielt. Her er veksten faktisk enda større enn på “til salgs”-annonser, forteller Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler på FINN motor:

– Mange opplever nok en usikker økonomisk tid som medfører at kjøp av mer kostbare kapitalvarer, som båt og bobil, kanskje er utenfor økonomisk rekkevidde og/eller komfortsone. Da er jo leie et glimrende alternativ. I Norge har vi både en vakker skjærgård og en vakker natur, så det er ikke vanskelig å forstå at mange gjerne vil oppleve litt mer av dette i år enn de kanskje vanligvis har pleid å gjøre.

Disse vil leie båt og bobil

Ifølge Ryhjell er det spesielt beboere i de tidligere fylkene Telemark og Akershus som er interessert i å leie båt. Fra disse områdene har man sett en vekst i trafikk inn til annonsene på henholdsvis 308 og 298 prosent i perioden 10. april til 10. mai.

Når det gjelder bobil til leie, er det beboere i de tidligere fylkene Akershus, Hordaland og Rogaland som står for mest trafikk inn til annonsene generelt sett. Ser man på økningen fra uke 15 til uke 19, er det imidlertid Buskerud, Oslo og Rogaland som øker mest, med henholdsvis 351, 332 og 286 prosent vekst i uke 19 sammenlignet med uke 15. 

– Det er helt klart at interessen for å leie både båt og bobil er helt ekstrem om dagen, og den øker hver eneste uke. Så skal du leie eller leie ut i sommer, er det bare å hive seg rundt, sier Ryhjell. 

* Om reiseundersøkelsen: Webbasert spørreundersøkelse utført i et landsrepresentativt utvalg på 1001 respondenter. 


SKYHØYE TALL FOR BÅT OG BOBIL: - Interessen for å leie både båt og bobil er helt ekstrem om dagen, og den øker hver eneste uke, forteller Magnus Frøshaug Ryhjell i FINN motor (foto: Caroline Roka/FINN).

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden