Sør Caravan: – Trives med kundene | Din Fritid
Flotte nye lokaler.
Sør Caravan

– Trives med kundene

– Etableringen av Sør Caravan er som å gå tilbake til røttene. Det å være en enkeltstående, lokalt forankret forhandler med solid bransjeerfaring og fokus på kundekontakt, er våre største styrker, forteller daglig leder, Petter Pedersen. Din Fritid har besøkt den nyetablerte forhandleren, som i sommer flyttet inn i nye lokaler i Lillesand.


Daglig leder Petter Pedersen (t.v) og selger Rune Røinås kan vise frem sine bobiler og vogner i flotte, nye lokaler.

Petter Pedersen har mange års erfaring fra Sørlandets Caravansenter, som siden 2017 har vært en sentral del av Ferda. Nå har han samlet et lag med erfarne bransjefolk og startet nykomlingen Sør Caravan.

Fra 0 til 100

I 2020 har Sør Caravan hatt en omsetning på 80 millioner kroner og 190 solgte enheter, forteller Petter. Din Fritid besøker forhandleren en snørik februardag. For tiden teller mannskapet 11 fast ansatte og to tilkallingsvakter. Med fire personer på verkstedet skal bedriften ha fokus på å ivareta kundene, også etter at salgsavtalen er signert. Verkstedet har porter i begge ender, det samme gjelder vaskehallen og motorverkstedet. Det gir stor fleksibilitet og gode muligheter for å utnytte lokalet. Foreløpig har det også vært god kapasitet på verkstedet. Det kan kanskje ha med å gjøre at stadig flere er på veien året rundt, og dermed også tar service i vinterhalvåret.


Sør Caravan er et Fiat-autorisert verksted, og kan også ta EU-kontroller på kkjøretøy opptil 7,5 tonn.


De erfarne mekanikerne på verkstedet er ikke redde for krevende reparasjonsjobber.

– Vi er godt fornøyde med de nye lokalene. Det eneste vi kunne tenke oss er kanskje noen kvadratmeter større bygg, forteller Petter. Men interiørløsningen er helt optimal, kan han fornøyd slå fast.


Den store innendørs utstillingen har mange utstilte enheter, og nyter godt av store utstillingsvinduer og imponerende takhøyde.


Romslig og stor rekvisitabutikk.

Oppskriften

– Vi er jo nyetablerte og sånn sett ferskinger, men vi er på ingen måte noen nybegynnere på dette. Vi har folk med lang erfaring i alle ledd – fra ledelse og salg til mekanikerne.

– Hva må dere gjøre for å lykkes?

– Oppskriften er enkel: Vi skal yte god service. Så skal vi sørge for et fornuftig varelager og kvalitet i alle ledd. Når vi kombinerer det med fornuftige priser, har vi troen på suksess. Kanskje mer takket være en tøff satsing enn på tross av, forteller en fremoverlent daglig leder.

– Som nyetablerte har vi flere fordeler. For eksempel har vi en nesten utelukkende ny modellpark i utstillingshallen. Per dags dato tror jeg vi kun har to enheter som er fra 2020. Vi har som mål å ha rundt 90-100 utstilte enheter når sesongen ruller i gang for alvor, forteller Petter.

Med seg på laget har han Rune Røinås. Mange kjenner Rune som daglig leder i Sørlandets Caravansenter, en jobb han som sønn av gründerne Ranveig og Magne Røinås nærmest ble født inn i. De etablerte i 1984 Sørlandets Caravansenter, som i 2017 ble kjøpt opp av Adolfsen-gruppen og ble en sentral del av Ferda. Nå skal Rune bidra i selskapet som heltidsansatt selger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden