Må avlive ulver i naturpark:: Trist dag på Langedrag Naturpark | Din Fritid
Må avlive ulver i naturpark:

Trist dag på Langedrag Naturpark

– Dette er en usigelig trist dag. Å si farvel til gode venner som jeg har fått lov til å leve så nært og som har lært meg så mye, fortalte daglig leder i Langedrag Naturpark, Tuva Thorson til NRK i går. Din Fritid møtte både henne og fikk et unikt og nært møte med ulvene da vi besøkte parken i 2017.


Mange besøkende har gjennom mange år fått nærkontakt med ulvene i parken.

Tuva Thorson kjenner de to ulvene Irgas og Varg meget godt, og måtte i går gjøre det som for alle dyreeiere er så fryktelig vondt, å la de få slippe. 15 ulveår kan sammenliknes med 100 menneskeår, forteller Tuva til NRK. Til tross for alderen har dyrene vært i god form, helt til for ett par uker siden.

– Nå så vi signaler på muskelsvinn i bakparten og når en ulv kvier seg for å legge seg ned har man vondt, forteller Tuva. I det fri blir ulver sjelden eldre enn ti år, mens disse har blitt 15 år. Da vet man jo at livet et slutt. Og den dagen var riktig nå, jeg så det så tydelig i dag, forteller Tuva Thorson til NRK.

HER kan du lese Din Fritid reportasje fra naturparken.


Da Din Fritid var på besøk i Langedrag Naturpark fikk vi følge daglig leder Tuva Thorsen inn til ulvene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden