Statens vegvesen: Nytt førerkortdesign | Din Fritid
Senioringeniør John Erik Kristiansen i Statens vegvesen viser frem utseendet på det nye førerkortet som vil brukt fra 1. september i år.
Statens vegvesen

Nytt førerkortdesign

- Alle som bestiller nytt førerkort vil fra 1. september i år få førerkort med nytt design som gir økt sikkerhet mot forfalskning og er lettere å kontrollere. Kortet er produsert i polykarbonat og har samme fysiske format som dagens førerkort, forteller senioringeniør John Erik Kristiansen i Statens vegvesen.

– Førerkortet har nytt design med nasjonalmerket plassert i øverste venstre hjørne og er trykt med et optisk variabelt blekk som skifter fra grønt til blått ved å betrakte kortet fra forskjellige vinkler. På forsiden av førerkortet vil det være to identiske bilder, ett i liten og ett i større utgave av innehaver. Dette skal bidra til enklere kontroll av kortets ekthet, sier John Erik Kristiansen.

Det er lagt inn flere nye sikkerhetselementer i førerkortene, slik som blant annet et optisk variabelt sikkerhetselement, sikkerhetsmønster, unikt serienummer og en QR-kode. I mikroteksten på baksiden av førerkortet finner man nå Kvenfolkets sang «Hyvän illan».

Ikke krav om utskifting av førerkort i kredittkortstørrelse

Statens vegvesen gjør oppmerksom på at det ikke er krav om å skifte ut tidligere førerkortmodeller i kredittkortstørrelse. Derimot er de store rosa plastlaminerte papirførerkortene (Wien-modell 1-2) ikke gyldige etter nyttår og må fornyes innen 1. januar 2023. For mer informasjon om dette se Gyldige førerkort i Norge | Statens vegvesen.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden