Bobiltreff i Notodden: Endelig treff igjen | Din Fritid
Bobiltreff i Notodden

Endelig treff igjen

– Det er deilig å kunne møtes på bobiltreff igjen. Vi har savnet det veldig, sier Rune Hallgren og Aina Johansen. De tok turen fra Flekkefjord til Tungtvanntreffet på Notodden sammen med nærmere 160 andre sosiale bobilfolk.

Det er Norsk Bobilforening Region Øst som står bak arrangementet. For første gang på tre år kunne de invitere til fire dagers bobiltreff, fra onsdag 25. til søndag 29. mai.

Bare ett avstandskrav

Bobilparkeringen på Nesøya i Notodden var valgt som treffsted for bobilentusiastene. Endelig kunne man møtes uten å passe på meteren. Det vil si, ett avstandskrav er fremdeles viktig: Alle bobiler skal ha minst fire meters avstand mellom seg. Og når 83 bobiler skal parkeres, er det praktisk å ha en fire meter lang pinne for å få alle bobilene trygt parkert. Så kunne de 160 deltakerne åpne dørene og møtes til hyggelig samvær.

– Folk er utålmodige etter å kunne være sammen, være sosiale, bli kjent med nye folk, eller kanskje bare treffe den gamle kjente gjengen, sier treffvert Ragnar Tveitan i Bobilforeningen til Din Fritid.

– Her har vi gjester fra så langt nord som Harstad, her er trøndere, vestlendinger, og folk fra sør og øst i landet. Kort sagt, hele landet er representert på dette treffet.

Når man skal arrangere treff, er det viktig med noen aktiviteter. – Dette er første gang vi har lagt opp til utflukt på et treff, forteller Ragnar, og fortsetter: – Felles busstur til Vemork kraftstasjon på Rjukan viste seg å være populært. På treffet har vi felles bespisning med langbord, dans med eget band og lokale utstillere. Ikke minst arrangerer vi vår lille vri på Mesternes Mester.

Herlig

– Det er herlig å være på treff igjen. Under pandemien har vi meldt oss på flere treff, men de har alle blitt avlyst. Nå er vi heldigvis i gang igjen, og det er fint å møte folk med felles interesser. Noen kjenner vi fra før, og så treffer vi mange nye. Det er koselig, smiler Rune Hallgren fra Flekkefjord. – Den sosiale biten er viktigst for oss. Vi bruker bobilen hele året og er ute på tur hver helg.

– Vi får mange kommentarer for bilskiltet vårt. Det vanlige registreringsnummeret er byttet ut med «OURHOME». Andre bobilfolk misunner oss skiltet. Vi har oppdaget at det er en bobil i Sverige som har akkurat den samme registreringen, så da ringte jeg Statens Vegvesen og spurte om de klarte å skille bobilene hvis svensken tok seg en norgestur. Fikk vel egentlig ikke noe klart svar, så det blir spennende å se, sier Rune og ler.

Brann

Det er ikke bare kos, men også litt alvor på disse treff-dagene i mai. Notodden Brann og Feiervesen stilte opp med viktig informasjon og utstyr for en praktisk brannøvelse.

– Det er viktig å behandle gass med respekt, og passe på alle slanger og koblinger. Før sesongen starter bør man ta en gjennomgang og en gasstest, var branninspektør Anders Laukviks oppfordring til en lyttende forsamling.

Han oppfordret alle til å ha gass- og røykvarsler i bobilen og å vite hvor pulverapparatet er lagret. Anders anbefaler også å ha med et brannteppe, som kan være effektivt i mange situasjoner.

Verdensarv

Notodden og Rjukans industri er en del av UNESCOs verdensarvliste. For de besøkende treffdeltagerne ble det mye å oppleve i området: Byvandring i Notodden og Rjukan, Jernbanefergen M/F Storegut, Krossbanen, Nord-Europas første totausbane som tar deg fra Rjukan til foten av Hardangervidda på noen minutter - og kraftstasjonen Vemork, som er omgjort til museum.

Mer informasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden