Kulturinspirasjon:: Fra Berlin til Bærum | Din Fritid
Storbandet Moka Efti med vokalist Severija serverte trøkk og engasjement under konserten den 18. november i Bærum Kulturhus.
Kulturinspirasjon:

Fra Berlin til Bærum

Mange vil nikke anerkjennende til Moka Efti. I hvert fall om du er interessert i tv-serien Babylon Berlin, som har hatt stor suksess også på norske skjermer. Den 18. november holdt storbandet konsert i Bærum Kulturhus, som et stort og verdig punktum på et halvår fylt med tyske kulturelle innslag i kulturhuset. 

Din Fritid var tilstede på arrangementet, og fikk møte artistene i forkant av konserten. I tillegg til at vi fikk en omvisning i de flette lokalene. Det er bare å skryte av Bærum Kulturhus som sørget for en flott ramme for konserten. Lys, lyd og hele produksjonen holdt høyt nivå.


Et fornøyd storband kunne takke et entusiastisk publikum etter konserten. Hele sju av 13 medlemmer trakterte blåseinstrumenter, så det sier seg selv at her var det trøkk!

Visit Berlin benyttet anledningen i forkant av konserten til å servere litt fakta og fortelle om noen av nyhetene i byen: Så langt i år er det gjennomgående en nedgang i internasjonale besøkende til byen. Nordmenn ligger på 11. plass og har fra januar til augsut i år stått for nesten 100 000 ocvernattingsdøgn i byen. Det er USA, UK og Nederland som topper besøksstatistikken. Et nytt spennende område i byen hvor det skjer mye for tiden er Tempelhofer Feld. Den tidligere flyplassen og paradeplassen, Tempelhofparken, er Berlins største, og et enormt friområde hvor det skjer masse hver eneste dag. 

Berlins kulturelle sentrum får en forsterkning i form av monumentet “Freedom & Unity Monument”. Plasseringen rett ved Humboldt Forum, Berliner Dom, Altes Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamon museum, Bode-museum og James-Simon-Gallery er ikke tilfeldig. På et relativt lite område kan man forsyne seg av et ,ebet bredt kulturutvalg. Selve “Monumentet til frihets & enhet” er en salgs sosial gigantisk vippehuske. Med rundt 20 menneskers overvekt på den ene siden vil det steintunge og 50 meter svære monumentet vippe. Et potensielt høydepunkt for skoleklasser og andre grupper som besøker byen? Mer info finner du hos Visit Berlin (ekstern lenke).


En entusiastisk Berlin-vennlig gjeng var samlet i Bærum Kulturhus på fredag. Høydepunktet på kulturkvelden var Moka Efti sin konsert.


Publikum satte åpenbart pris på musikken fra 1920-tallsinspirerte Moka Efti. 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden