Norges beste bobilplass 2022: Et synlige bevis | Din Fritid
Norges beste bobilplass 2022

Et synlige bevis

I mai fikk Innhavet Bobilplass utdelt et håndfast bevis på at de er kåret til landets beste bobilplass i 2022. Til stede på overrekkelsen var blant annet daglig leder Rune Haarberg, ordfører Britt Kristofersen Løksa og eier Arnt Gustav Hilling.

– Dette er en stor og viktig anerkjennelse av det arbeidet som er lagt ned på denne plassen. Når jeg vet at det også betyr mye for mange andre, er det desto hyggeligere, sier eier Arnt Gustav Hilling til Din Fritid.

Kåringen er et samarbeid mellom Norsk Bobilforening og Din Fritid, og det er flertallet av NBs medlemmer og leserne av magasinet Din Fritid som har tatt avgjørelsen.


Eier Arnt Gustav Hilling, ordfører Britt Kristofersen Løksa og daglig leder i Norsk Bobilforening, Rune Haarberg. Foto: Rune Haarberg

Blomsteroverrekkelse

Til stede under utdelingen var daglig leder i bobilforeningen, Rune Haarberg, Reidar Jørgensen fra region Nordland, Hamarøy kommune ved ordfører Britt Kristofersen Løksa og næringssjef Johannes Sandberg. I tillegg var Avisa Nordland til stede.

Ordfører Britt Kristofersen Løksa (Sp) var tydelig stolt over prisen på vegne av Hamarøy kommune. Utrustet med en flott blomsterbukett var hun til stede da eier og driver Arnt Gustav Hilling fikk det synlige beviset på at Innhavet Bobilparkering er Norges beste bobilplass 2022. Ordføreren understreket at hun syntes det var veldig trivelig å få hedre en av mange flinke reiselivsaktører som setter Hamarøy på kartet!

Bra besøk

Eier Arnt Gustav Hilling anslår at bobilplassen på Innhavet besøkes av rundt 2500 bobiler i året. Rekorden var under pandemien, i 2021, med hele 4000 overnattinger.

På spørsmål fra Avisa Nordland om det er god butikk å drive landets mest populære bobilplass får de følgende til svar:

– Ja, det vil jeg si, spesielt i toppåret 2021. Ellers er det investert så mye i plassen at det vil gå noen år før investeringene gir full uttelling, men det økonomiske har uansett ikke vært drivkraften. Motivasjonen har vært å skape noe jeg visste det var behov for, og som jeg selv hadde lyst til å utvikle.

Opparbeidingen av plassen begynte for ti år siden. Det hellende terrenget ble utnyttet på best mulig måte ved å bygge individuelle bobilplasser på ulike nivåer. I begynnelsen var underlaget grus, men nå er det oppgradert til asfalt og kunstgress.

– Det er alt for kort sesong her nord til at vi turte å satse på naturgress, forteller Arnt Gustav Hilling til Din Fritid. De første årene var kapasiteten på 30 plasser, nå er den økt til hele 50 plasser.

– Det har vært gøy å få så god respons på plassen. Derfor har jeg hele tiden fått lyst til å forbedre. Det neste tiltaket jeg har lyst til å gjøre er å bygge en gangbru over elva. Det vil gjøre det lettere å ta seg en rolig og fin gåtur om i tillegg får en gangsti på andre siden. Jeg ser for meg at vil bli nesten som en promenade. Det vet jeg er noe folk vil sette pris på, forteller Arnt Gustav. Han har selv hatt bobil i 17 år.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden