: Combi Camp 2003: Mer sikkerhet | Din Fritid

Combi Camp 2003: Mer sikkerhet

Ferie er noe de fleste ser fram til hele vinterhalvåret, og det er flere ting som skal være i orden før ferien starter. Det mest opplagte innholdet i ferien er sol, opplevelser, avslapping, hyggelig samvær og livsglede. Men, så er det i tillegg alt det praktiske som ligger bak, og som skal danne den fysiske rammen for ferien.

Visse fordeler

Det mest opplagte innholdet i ferien er sol, opplevelser, avslapping, hyggelig samvær og livsglede. Men, så er det i tillegg alt det praktiske som ligger bak, og som skal danne den fysiske rammen for ferien. Flere og flere velger hvert år å tilbringe ferien i en Combi-Camp telthenger. Den frie ferieformen med ”huset på ryggen” er generelt i framgang, men teltvognen har visse fordeler. Den kan trekkes av alle biler, er lett å komme rundt med og dette gjør bl.a. at du kan overnatte steder, der f.eks en campingvogn ikke kan komme fram. Videre belaster kjøring med telthenger ikke bensinforbruket (Motor okt. 2000) og det blir mer lommepenger å bruke i ferien. For å forbedre de fysiske rammene på campingturen kommer danskproduserte Combi Camp i år med en rekke nyheter på sikkerhetsfronten.

Al-Ko Safety

Teltvognen er grunnet sine 500 kg gratis i vektavgift, med mindre du velger å veie den opp til 750 kg. Både det solide chassiset, aksler og hjul er godkjent for 750 kg., så velger du denne løsningen, kan du få litt mer utstyr med på turen. Chassiset er produsert på teltvognfabrikken på Nordvestsjælland, mens akselen leveres fra kvalitetsfabrikken Al-Ko, som også leverer til campingvogner. Hjulene er av fabrikatet Trailermaxx: 20,5 x 8 – 10C 6PR 84M (84 = load index = 500kg, altså totalt 1000 kg. Og M = hastighetsindex = 130 km/t). - Det er selvfølgelig viktig for oss, at sikkerheten er i orden. Med Al-Ko Safty-pakken blir kjøringen mer komfortabel og sikkerheten øket, uttaler Niels W. Olsen fra ScanCamp, som produserer Combi-Camp. Al-Ko Safty-pakken består av støtdempere, påløpsbremser, håndbrems og nesehjul. Utstyrspakken øker kjørekomforten og reduserer også bremselengden betydelig, noe som i seg selv er med på å heve sikkerheten. Kjøkkenet på Combi-Campen sitter bakerst og det gjør at akselen og hjulene er plassert lengre bak enn på andre teltvogner. Det gir likeledes en mer stabil kjøring, men det gjør også teltvognen vesentlig enklere å rygge med, fordi den ikke reagerer så voldsomt på de utslag man gjør med rattet. Den er med andre ord mye lettere å styre. Det betyr mye for mange når teltvognen skal transporteres fra A til B på ferien. Det krever ikke de store kjøreferdighetene ut over det man besitter som vanlig bilist.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden