: Norsk Caravan Club ønsker påbud av gassalarm | Din Fritid

Norsk Caravan Club ønsker påbud av gassalarm

Norsk Caravan Club (NCC) mener det må bli påbudt med alarm i campingvogn og bobil som varsler gasslekkasjer.

- I alle norske hjem er det påbudt å ha montert røykvarsler. Vi mener det er naturlig at norske myndigheter påbyr både brannalarm og gassalarm i bobiler og campingvogner, sier fagsjef i Norsk Caravan Club, Atle Hofseth.

Selv om propan er tilsatt en kraftig luktstoff, kan det være vanskelig å oppdage hvis man for eksempel sover. Propan i selv seg er ikke giftig, men ved lekkasje og uten tilstrekkelig ventilasjon, fortrenger den oksygenet i rommet, slik at surstoffmangel oppstår.

- En godkjent gassalarm koster fra 300 til 400 kroner og oppover, og er en rimelig investering for familiens trygghet, sier fagsjefen og fortsetter:

- Videre anbefaler Norsk Caravan Club at du får foretatt en tetthetskontroll på alt gassutstyr én gang i året. NCC har 67 lokalavdelinger over hele landet som tilbyr slik hjelp for sine medlemmer ved årlige kontroller om våren, sier Atle Hofseth.

Han sier at det også er meget viktig at dersom det er montert en lekkasjetester må denne testes samtidig.

- Lukter det gass, må du snarest slukke all åpen varme og stenge flasken. Ta også koblingen av flasken. Har du ikke mulighet til å søke faglig hjelp, kan du finne lekkasjen ved å pensle alle koblinger, kraner og skjøter med sterkt såpevann og se etter bobler. Husk at gummislangen til propanbeholder har en levetid på maksimalt fem år, sier Hofseth.

Fakta om Norsk Caravan Club

- Norsk Caravan Club (NCC) er landets største og eldste interesseorganisasjon for campinginteresserte, med over 26.000 medlemsfamilier.
- Organisasjonen har 67 lokalavdelinger fra Lindesnes til Nordkapp, som er organisert i 11 regioner.
- Ble stiftet i 1960 og er en partipolitisk nøytral organisasjon som skal ivareta medlemmenes interesser ovenfor myndigheter, organisasjoner og andre.
- Norsk Caravan Club jobber også med opplæringsvirksomhet/trafikksikkerhet, opprettelse og forbedring av campingplasser, samt samarbeid med andre organisasjoner i Norge og internasjonalt.
- Norsk Caravan Club arrangerer sosiale treff og tilbyr en rekke økonomiske medlemsfordeler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden