: Italia Rundt: Rapallo (1/5) | Din Fritid

Italia Rundt: Rapallo (1/5)

CampingNorge.no har kjørt Italia Rundt med en Hobby på kroken. Med på turen var også Britta og Ole Koch, som kjørte i en Dethleffs bobil.

Liguria ligger i det nordvestlige Italia – akkurat der hvor kysten gjør en stor sving og der Genova er hovedstad. Syd for denne vakre byen ligger Rapallo, som med sin ideelle plassering helt ut til kysten tiltrekker nysgjerrige campere. Og det er virkelig noe å trakte etter.

Ikke bare selve byen, men i hele området, så den er også et godt utgangspunkt for turer i alle retninger. Vi velger den gamle bydelen og en tur på vannet.


Marked i den gamle bydelen

Det jeg elsker med å reise i de sydeuropeiske landene er bl.a. markeder. Enhver by med respekt for seg selv har marked hver dag eller flere ganger i uken. I tillegg kommer et hav av spesialforretninger med alt godt for magen. I Italia er det et rent overflødighetshorn og man kan rolig legge slankekuren på hylla, mens man er på ferie.

Alt annet ville være synd, fordi der er så mye å smake på og det er jo ferie.


Rapallo – smuk beliggenhed

Rapallo er en typisk norditaliensk by, der det er full fart i gatene. Det vrimler av biler og scootere over alt. Støynivået er høyt. På havnepromenaden er det til gjengjeld stille og rolig og det er lett å finne en liten kafée eller restaurant, der man kan nyte utsikten over bukten.

Den palmekransede esplanaden slutter ved en liten borg fra 1500 tallet.


En tur på vannet

En dag er ikke nok i området. En tur til Genova er en mulighet – en annen er å se nærmere på kyststrekningen og halvøya Portofino. Det er en fantastisk dag, hvor været viser seg fra sin beste side. Kysten er imponerende flott. På samme tid dramatisk og innbydende. Farvespillet mellom den blå himmelen, de farvesprakende husene i rød-brune og gule nyanser står flott til de grønne trærne og det azurblå havet.

Det tar en time med båt til Portofino. Båten legger også til i Santa Margherita Ligure, men fortsetter til halvøyas mest eksklusive badeby. På en lang dag kan begge byene alltids besøkes.


Delfinenes Havn - Portofino

Portofino ligger gjemt i en liten bukt, men i samme øyeblikk som vi seiler rundt klippeframspringet og byen dukker opp, blir vi alle imponert av den helt fantastiske beliggenheten. Portofino betyr ”Delfinenes Havn”. Det var de gamle grekerne, som døpte Ligurias befolkning til definer fordi de var så dyktige sjøfolk.

Dyktige sjøfolk søker fortsatt til Portofino, men det er i enorme lystbåter, der den ene overgår den andre i både størrelse og eksklusivitet.


Gå en tur

Bak havnebassenget i Portofino ligger resten av byen på tre sider på de bratte fjellskråningene. Skal man opparbeide appetitt til en god lunsj er det selvskrevent å gå opp til byens tre severdigheter: to kirker og en borg fra 1500 tallet.

San Giorgio kirken troner flott over byen og derfra er det også en flott utsikt til den andre siden av halvøya.

Lunsj på den gamle kaien

Portofino var også engang en idyllisk fiskerlandsby, men fiskeskøyter er det ikke mange igjen av. Vil man se fisk, skal man besøke en av de mange restauranter, der fisk fortsatt står på spisekartet. Men husk den store lommeboken.


Isolerte San Fruttuoso

På motsatt side av Portofino ligger San Fruttuoso, som bare kan nås ved å gå over fjellet eller ved å ta båten videre fra Portofino. I en liten speedbåt tar turen dit 20 minutter. Det er stor aktivitet på vannet. I San Fruttuoso ligger et gammelt kloster, som ble bygget på 1000-tallet av en gruppe disipler, som overlevde et skipbrudd ved denne kysten. I forskjellige reiseguider framgår det som et veldig øde sted…

Men det er det ikke på en varm sommerdag. Stranden er det rene fluepapir, men klosteret er veldig flott spesielt fra vannet.


Kveldshygge

Tradisjonen tro er det kveldshygge foran våre ekvipasjer. Det er noe utrolig avslappende ved å komme hjem til campingplassen og døse i en stol under pinjetrærne etter dagens gode opplevelser. Barna kan også slappe av, før de skal i seng, og mens de sover trygt, sitter vi utenfor og nyter den fine kvelden. Etter en varm sommerdag er det nesten befriende, når den første kjølige vinden melder seg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden