: Camping med barn - forskjellige behov | Din Fritid

Camping med barn - forskjellige behov

Rett utenfor døren er det lekekamerater – og det er mange av dem. Det er bare en av grunnene til, at barna dine ville velge camping, dersom de selv fikk lov til å bestemme.

Sikre forhold på campingplassene

Barn er herlige! For dem spiller alder, språk og hudfarge ingen rolle. De kan saktens leke sammen likevel. På campingplassene er det full fart og under sikre forhold. Campingplasser legger stor vekt på sikkerhet, og det gjelder uansett om det er mindre campingplasser med små lekeplasser eller det er store plasser med aktivitetsområder og badeland. Barns sikkerhet står alltid i fokus. Det gjør, at foreldre kan slappe av, når større barn selv får lov til å gå og sykle rundt på plassen.

Masser av aktiviteter

Vi rekker knapt å komme inn på campingplassen, før barna våre har sett jevnaldrende lekekamerater. Vi rekker helt sikkert ikke å sette opp forteltet, før leken er i full gang. Små barn krever ikke så mye, mens større barn søker flere utfordringer. De finner de på campingplassens lekeplass eller i det aktivitetsprogrammet, som tilbys i løpet av uken. Ligger campingplassen ved en sjø eller en strand er det fantastisk å se, hva barn kan få ut av det. En pinne og noen skjell kan være verdens beste leketøy og det stimulerer fantasien mer enn noe annet. Aktivitetsprogrammet, som i skolens sommerferie har mer å by på enn utenom sesongen, er på de fleste stedene inkludert i overnattingsprisen, så mor og far må ikke ta fram pungen hele tiden. Det er helt suverent, fordi man slipper de mange negative diskusjoner, når barna gjerne vil være med på noe. På camping kan de bare leke i vei.

Stor variasjon

Blant campingplasserne er det camping for barn på alle mulige måter. På de mindre plassene er det ro og utrolig hyggelig. Det er lett å finne veien rundt og man finner raskt ut av, hvem som bor på de forskjellige stedene, og fram for alt, hvor det er andre barn. På store campingplasser er det uten tvil aktivitetsutvalget, som trekker. Her er det noe for både små, større og helt store barn. Aktivitetsprogrammet er aldersinndelt og det samme er lekeplassen, nettopp for å tilgodese de forskjellige aldersgruppenes behov.

Trygghet på ferien

Familier med barn kan med god grunn velge en campingplass, der det er andre barn. Ofte opplever man som foreldre, at andre foreldre også passer på dine barn. Campere, som selv har barn, finner det helt naturlig, å hjelpe et annet barn på plassen og det skaper felles trygghet. På lekeplassen får foreldre en liten prat, mens barna tomler rundt på hoppeputen. Det gir en deilig avslappet stemning og mye mer trygghet på ferien. Barna suser ut på eventyr, mens foreldrene slapper av hjemme ved campingvognen. Barna slapper av, fordi de vet, hvor mor og far er. Eneste minus kan være, at det er vanskelig å få barna hjem på kvelden, men til gjengjeld er det ikke noe problem å få dem til å sove.

Forskjellige behov

0-3 år Gode stellefasiliteter. Bo tett på fasilitetene – spesielt hvis dere ligger i telt Kan være en liten og rolig campingplass 3-6 år En lekeplass for små barn. Pass på hoppeputene, der større barn kan være for ville. Bo tett på fasilitetene – spesielt hvis dere ligger i telt Kan være en liten og rolig campingplass

6-10 år En lekeplass med mer utfordrende leker En campingplass med flere aktiviteter Kan være en større plass med stort program 10-16 år Flere aktiviteter – gjerne der de unge møtes f.eks. fotball eller skattejakt Spesielle ungdomsaktiviteter som brusparty og poolparty IT fasiliteter De fleste barn vil foretrekke en større plass med omfattende program.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden