Bobil & Caravan 2-2015 | Din Fritid

Bobil & Caravan 2-2015

Denne utgaven ble publisert 12. mars 2015.

Er du abonnent (papir eller digitalt) kan du nå laste ned en komplett elektronisk utgave av magasinet i PDF-format, det gjelder også eldre utgaver. Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.

Ikke abonnent? Send oss en epost (klikk her) eller ring 9623 4343, så ordner vi det!

Innhold i denne utgaven: 

Jeg vil tro mange er enige med meg, når jeg hevder at lite kommer opp imot den godfølelsen du får av en ferdig pakket og rigget bobil, klar til avgang. En deilig ferie ligger foran oss, det er bare å sette seg inn, feste sikkerhetsbeltet og reise på tur!

Har du lyst til å se ekte villsvin, prøvesmake lokale pølser eller bare våkne opp på landsbygda til lukten av lavendel? Alt dette og mye mer kan du oppleve om du tør. Vi har prøvd italiensk bondegårdsferie med bobil og kan garantere deg unike og ekte opplevelser.

Credo er den minste modellserien til Concorde. Bare for å nevne det: De har seks modellserier med «større» bobiler. Men at dette var den minste serien tenkte vi ikke mye på, da vi entret bilen.

Trandansen ved Hornborgasjø er et spektakulært skue ved bredden av denne grunne sjøen mellom Sveriges to største innsjøer, Vänern og Vättern. Dette er en ypperlig vårtur, hvor du kan oppleve tranenes myteomspunne dans fra bobilens lune hule.

Forberedelsene var grundige og familiefar Nicolas hadde lest seg opp på alle de 16 landene på forhånd. Hans utdannelse og erfaring som reiseleder og turoperatør kom godt med i planleggingen av den unike bobilturen.

Det er makeløst! Nå kan selv en blodfersk caravanist bytte ut hånflir fra erfarne campingnaboer med aksepterende nikk og «tommelen i været». Man kan hoppe bukk over den grusomme rekrutt-tiden, og spasere tørrskodd rett inn i de erfarnes rekker.

– Går du inn i bobilen kommer du på TV. Det er kameraer overalt. Bobil & Caravans medarbeider blir advart like før han er på vei inn i bobilen til TV 2 og programleder Christian Paasche under ski-VM i Falun.

Det er sommer og utetid. På lange sommerkvelder gasser vi oss med grillmat i mange ulike former. På grillen kan du legge både forrett, middag og dessert. Vi har testet seks gassgriller.

Det er ikke bare nordmenn som vet at Norge er et flott ferieland. Vi ser ofte utenlandske bobiler på norske veier. Men det følget som kjørte av fergen i Larvik i august i år, har du neppe sett maken til. Til sammen sju Concorder kjørte felles norgestur på rekke og rad - med fricamping og det hele!

Vi har tidligere omtalt Tyskland som et foregangsland der gode forslag til myndighetene mottas med takk, og så settes ut i livet. 

Med en vekt på mindre enn to kilo er Solbian solcellepanel et godt eksempel på den nye generasjonen solcellepanel som har kommet på markedet. Les her om hvordan vår tekniske redaktør Truls Farner har montert panelet på en bobil - på en enkel og grei måte.

Niewiadow, eller Poletta på folkemunne, er en polsk vogn som har vært på det norske markedet siden 1975.  Kultvognen produseres fremdeles, og er sannsynligvis markedets rimeligste.

Trøndelagsbedriften Rupro er trolig landets eneste produsent av tømmestasjoner for bobil, campingvogner og busser. De siste årene har bedriften merket en økende etterspørsel etter tømmestasjonene.