: Globe-Traveller 2017: Nykommer | Din Fritid

Globe-Traveller 2017: Nykommer

Bybobiler er ingen storselger i Norge, men på kontinentet er dette segmentet i kraftig vekst. En av aktørene som nå satser her i landet er polske Globe-Traveller.

Det er den norske forhandleren Sørlandets Caravansenter som importerer Globe-Traveller, og i første omgang vil det være seriene Voyager og Active som er aktuelle. Modellene kjennetegnes blant annet av en ny bakvegg med en lav luke som gir tilgang til bagasjeplass. I tillegg gir fabrikkens bakvegg 12 cm mer innvendig plass, i følge produsenten. Alle modellene har oppvarmet dobbeltgulv, som blant andre Westfalia Colombus. Og baksetet har Isofix hurtigkobling til barneseter.

Inngangsbilletten

Globe-Traveller Active er den rimeligste, og som alle fra den polske produsenten bygget på Fiats Ducato chassis. Active Z er 5,99 meter lang men likevel hard et blitt plass til langsgående senger. Bilen er 2,6 meter høy. Modellen selges som standard med Truma Combi 4 på gass, men det er mulig å oppgradere til Combi 6 for diesel. Kjøleskapet er av kompressortypen, slik det ofte er på denne typen bybobiler. Active har tre soveplasser.

Vokst i høyden

Globe-Traveller Voyager har et påbygg på taket, som produsenten kaller “mini-alkove”. Det gir en høyde på 2,95 meter. Løsningen gir fire soveplasser på alle de fire modellene når “klapp-sengen” oppunder taket foran tas i bruk. Den faste sengen bak er enten en fransk løsning med forholdsvis smal dobbeltseng på 123 cm og bad ved siden av, eller to enkeltsenger med greie mål. Bybobilen leveres enten i 5,99 eller 6,36 meter lengder. Bobilene havner på priser rundt 700 000 kroner i Norge. Med Active rundt tjuefem tusen under, og Voyager på omtrent samme beløp over.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden