: Polar 2004: 40-års jubileum med helt nytt program | Din Fritid

Polar 2004: 40-års jubileum med helt nytt program

Ny utvendig design og helt ny innredning, det er hva Polar presenterer til sitt kommende 40-årsjubileum.

Det var i 1964 som den første Polarvagnen så dagens lys oppe i Junsele ved Ångermanelven i Vesterbottens len. På denne tiden raste noe man kan betegne som en campingvognepedemi over Norrland, og en lang rekke fabrikker startet med produksjon av campingvogner. Men i dag er det bare Bertil Holmqvists verk som er tilbake. Året 2004 er det altså tid for 40-årsjubileum. I utgangspunktet hadde vi tenkt å ta fram en spesiell jubileumsmodell, forteller Polars direktør Sören Granberg, men ganske raskt endret vi oss og bestemte oss i stedet for å fornye hele programmet!


Det hersker ingen tvil om hvor gammelt Polar er som campingvognfabrikat!

Helt nytt karosseri…

Og mye nytt har det blitt. Karosseriet har fått endrede linjer med en renere og mer avrundet form. Forteltlistene er mer markerte og baklysrampen er helt ny. Og på endeveggen troner en ”40-års-plakett” Fargekombinasjonen i hvitt med blå dekor har man imidlertid beholdt. - Det er viktig ikke å miste identiteten, sier Sören Granberg.


I hjørnet fremgår buen på overskapene spesielt tydelig.

Ny innredning

Også innredningen er helt ny med buede flater på alle skap – et design som er framtatt i samarbeid med spesialistene på det italienske firmaet Technoform. Overskapene har blitt dypere, og 2,3-meters vognene får samme type overskap som de bredere modellene. Beslagene er også nye, i likhet med laminatskivene på bord og benker, og man har utviklet en helt ny løsning for høytalermonteringen. Stofftrekkene finnes i fire forskjellige farger og i to ulike varianter, og i tillegg kan man by på samme ”miljøtrekk” som i 2003 (stripete bomullstrekk og to ulike skinntrekk.


Mykt avrundede linjer i kjøkkenet, akkurat som på vognen for øvrig.

Forfinet teknikk

Men det er ikke bare designet som er forfinet på Polar 2004, men også teknikken. Isoleringen er for eksempel blitt enda tykkere (27 mm i tak og vegger), varmesystemet har fått vinklede spalter og konvektorkanaler, og ved hjelp av en omkonstruksjon av varmesystemet kan man nå shunte bort konvektorene i soverommet for å holde en behagelig nattetemperatur der. Til slutt sitter alle 230 V-installasjonene samlet i inntaksboksen, og alle vognene har en separat 20 A lader.


Mykt avrundede linjer så langt øyet rekker.

39 standardmodeller

Totalt kan Polar nå tilby 31 ulike planløsninger i modeller som går fra 520 til 730, og ved at mange av modellene kan leveres i to bredder finnes ikke mindre enn 39 ulike modeller å velge blant. Men man må også huske at hele vår produksjon er kundestyrt, avslutter Sören Granberg, så nesten hver eneste vogn vi bygger er individuell på en eller annen måte!

Les mer her

www.polarvagnen.se www.lohja.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Tags: 

På forsiden