: Nye eiere av Cabby på vei inn | Din Fritid

Nye eiere av Cabby på vei inn

Cabby har siden mars i år hatt økonomiske problemer. Selskapet har derfor i et halvt år vært under såkalt rekonstruksjon. Det svenske begrepet "företagsrekonstruktion" brukes på et firma som har økonomiske problemer og trenger tid til å finne nye investorer. Men nå er det lysning i sikte…


Cabby har i et halvt års tid fisket etter investorer med friske penger, og har nå fått napp. Foto: Cabby

Har slitt med likviditet

Cabbys hovedeier og administrerende direktør er norske Svein Valheim. Valheim kunne i april i år fortelle til Campingnorge.no at han forventet en rask løsning og at produsenten har en ganske så stor ordrebeholdning. Problemet til selskapet er likviditeten. En av interessentene var en periode Kristinehamn kommune som vurderte å kjøpe fabrikken. Det ble det ikke noe av. Prosessen med å skaffe nye interessenter har tatt lenger tid enn planlagt, desto mer gledelig er det at en intensjonsavtale er på plass.


Cabby satser nå videre og har begynt produksjonen av sine 2015-nyheter.

Ny eier

Nå er det tegnet en intensjonsavtale mellom Cabby Caravan AB og investeringsselskapet Caravan Capital fra Helsingborg. I løpet av to uker kommer Caravan Capital til å ta over 100 prosent av aksjene i Cabby. Cabby vil da få tilført nødvendig kapital for å realisere den forretningsplanen som Valheim og selskapet har utarbeidet. Målet er at Cabby skal ta ytterligere markedsandeler på hjemmemarkedet, samt å etablere seg på noen nye konkrete markeder. – Vi ser fantastiske muligheter med Cabby, og tror at selskapet har gode forutsetninger for å bli markedsledende allerede i nær fremtid. Våre planer for Cabby kommer til å sikre selskapet finansielt og langsiktig, forteller Thomas Melin som leder og er hovedeier i Caravan Capital. – Vi føler en stor tillit til selskapets nye eiere og kommer i fortsettelsen til å kunne produsere og utvikle en av verdens beste og mest innovative campingvogner i Kristinehamn, forteller Svein Valheim. Cabby kan fortelle at produksjonen av 2015-års modellserie er i gang, mer om vognnyhetene i Bobil & Caravan utgave 7 som er i løssalg 23. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden