Farsund bobilcamp: Sørlandsk skjærgårdsidyll | Din Fritid
Farsund bobilcamp

Sørlandsk skjærgårdsidyll

Å overnatte på bobilparkeringen i Farsund er en trivelig opplevelse. Riktignok kunne strøm- og servicetilbudet vært hakket bedre, men triveligere omgivelser skal du lete lenge etter!


Er du heldig og får en av plassene nederst mot vannet, kan du glede deg over en makeløs utsikt.

Farsund var under Napoleonskrigene (1807-1814) en såkalt kaperby. Det var i praksis lovlig å være sjørøver og kapre fiendtlige fartøyer. Det er midt i juli når vi besøker Farsund bobilcamp, men temperaturen minner mer om en tidlig vårdag. Norsk sommer kan være så mangt, og jeg kan fornøyd slå fast at med solen kommer også muligheten for å ta lyse, trivelige bilder fra Farøy, som den lille øya med utsikt mot Farsund sentrum heter. Det er på sørsiden av Farøy bobilfolket kan finne roen, enten det er for én natt, eller flere. Her er det heldigvis ingen sjørøvere igjen.

Vi er heldige og får en plass helt nede mot vannet, ytterst på spissen av øya. Vi beklager oss over at det allerede er lagt planer for de neste dagene, for her kunne vi blitt i mange dager!

Sentrum ligger i gangavstand fra bobilparkeringen. Trivelige Farsund sentrum har små butikker og en liten, trivelig havn med bygninger i jugendstil. For å ta inn stemningen her ved vannet, anbefales en is og en benk. Resten av underholdningen gjør seg selv!


Farsund. Foto: Helge S. Hansen

Stikkontakter?                                                            

Det er ikke all verdens tilrettelegging på den idylliske plassen. Det er opp til hver enkelt sjåfør å overholde avstandskravet, og da blir det lett slik at man ikke er fullt så nøye når det er trangt om saligheten. En annen ulempe er at det er langt mellom strømstolpene. Det blir fort lange kabelstrekk for energihungrige bobilister, og vi opplevde småampre konfrontasjoner da noen kjørte over andres strømledning. Med litt bedre tilrettelegging kan slikt unngås.

I nærheten

De fleste velger å besøke Loshavn, med sin unike trehusbebyggelse, og Lista Fyr. Vi tok i stedet en 12 minutters kjøretur fra bobilparkeringen til Havik Strand (GPS: 58.068563, 6.727361). Her finner du deilig, hvit sand og fantastisk badevann.

Fra parkeringen ved Haviksanden går det en fem kilometer lang sandstrand til Østhasselstrand.

Tidligere stod parkeringen ved Havik Strand oppført som en fricampingmulighet i Bobilguiden-boka for Sør-Norge, men nå har Farsund satt opp «camping forbudt»-skilt. Selv om du ikke skal overnatte her, er området så absolutt verdt et besøk. Det er smal vei ut hit, og på varme sommerdager tipper vi det er folksomt på parkeringen, som har kapasitet til rundt 50 biler. Temperaturen gjorde at vi fikk plassen nærmest for oss selv da vi besøkte området midt i juli. Det uendelige havet skyller inn mot sandstranda og slår mot klippene, mens vinden pisker deg i ansiktet - som for å minne deg på at herfra og milevis sørover er det åpent hav og naturkrefter som rår. Skal du gå deg en tur, kan du rusle langs vannkanten, ut til Havika fuglefredningsområde, eller følge en av turløypene, som går nærmest i alle retninger. Om sommeren legges det ut en matte for rullestolbrukere fra parkeringen og ned til vannkanten.

Fakta om Farsund bobilcamp

  • GPS: 58.094727, 6.812534.
  • Pris: 295 kr i høysesong (15.3-31.10) og 100 kr i lavsesong.
  • Strøm, tømming av toalett og gråvann, samt vannpåfylling er inkludert i prisen.
  • Kun drop-in, ca 20 plasser.
  • Helårsåpent, men det er ikke tømming, vannfylling eller strøm vinterstid.
  • Serviceanlegg åpent fra mai-september: Sanitæranlegg med dusj og vaskemaskin.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden