Med bobil til Verdens Ende
Verdens Ende Camping har tradisjoner siden 60-tallet. Med sin plassering i nærheten av det populære utfartsstedet på sydspissen av Tjøme er det obligatorisk å oppleve steinhytta og den flotte havutsikten på Verdens Ende.
Da campingen ble etablert het den Riise camping, så Verdens Ende Motel og Camping til det i 2012 ble Verdens Ende Camping.
Verdens Ende?
15 minutters gange fra campingplassen kommer du til Verdens Ende. Området har vært et populært utfartssted siden 1930-årene. Her finner du flott utsikt over uendelig hav, kun brutt av myke svaberg og ikke minst landemerket Færder fyr ytterst i Oslofjorden.
Ifølge Wikipedia het stedet tidligere Helgerødtangen og var et utkikkspunkt for loser på jakt etter seilskuter. Stedsnavnet Verdens Ende oppstod på begynnelsen av 1900-tallet blant de første sommergjestene som besøkte stedet. Navnet ble en merkevare og ble videreutviklet for å få turister til å besøke området. Som turistattraksjon ble en restaurant og det karakteristiske vippetårnet bygget i 1934.
Besøkssenteret Færder nasjonalparksenter med sitt 360-graders panoramarom byr på fantastisk utsikt og kunnskap. For å skape engasjement rundt nasjonalparken arrangerer besøkssenteret guidede turer og interaktiv utstilling. I tillegg er det kafé her.
Helårsåpen
– De fleste av våre campinggjester kommer for å oppleve Verdens Ende. De sjekker inn for et par dager, men blir ofte lenger. Rundt oss har vi nasjonalparken Moutmarka. Det er flotte strender her, hvor Mostranda er et høydepunkt. Det må være en av Norges flotteste strender, forteller en engasjert Ole Marius Bjerke til Din Fritid. Han er eier og daglig leder av Verdens Ende Camping.
Ole Marius overtok campingplassen i januar 2019 og har brukt tiden sammen med kona Elsie til å utvikle og oppgradere campingplassen.
– Vi har investert i nytt sanitæranlegg, oppgradert resepsjon og restaurant. Det er også gjort større oppgradering av flere hytter. Campingplassen er helårsåpen, og vi har stor økning av besøkende. Vi har rundt 40 fastliggere og 15-20 korttidsplasser for bobil, caravan eller telt. Vinteren har vært en stor utfordring, spesielt i forhold til strøm. Mange bruker mye strøm, så vi jobber med å øke kapasiteten. I dag har vi kun 10A-kurser og det blir litt lite, forteller Ole Marius.
Familiebedrift
– Vi vil at det skal være enkelt, tilgjengelig og rimelig her. Derfor er det gratis for alle gjester å benytte sanitæranlegget med dusj, toaletter og maskin for klesvask.
I dag er det ikke mulig å forhåndsbestille plass, men vi arbeider med å få til en nettløsning på våre hjemmesider for reservasjon av plass, sier Ole Marius som har bakgrunn fra jobb i oljebransjen.
– Jeg hadde kjennskap til plassen gjennom at jeg og Elsie har drevet kaféen på campingplassen. Tilfeldigheter gjorde at vi fikk tilbud om å kjøpe campingplassen, så da «hoppet» jeg av det gamle livet som siviløkonom i oljeindustrien. Her på campingen kan jeg være aktiv med hode og kropp, og trives veldig godt med dette livet, forteller Ole Marius. Sammen med kona Elsie vil han fortsette å utvikle campingen, kaféen, kiosken og restauranten videre og selvsagt vil den populære grill-buffeten på lørdager på fortsatt førsteprioritet. Den er høydepunktet for mange gjester i sommersesongen.