Din Fritid 8-2017 | Din Fritid

Din Fritid 8-2017

I årest siste 2017-utgave av Din Fritid kan du lese om hvilken ypperlig kombinasjon det er med bobil og ski. Det er ingen grunn til å parkere bobilen selv om det faller snø på bakken!

Drømmer du om eksotiske reisemål? Noe særlig mer eksotisk enn å fly til Japan og så reise landet på kryss og tvers i en bobil - finnes neppe. Les mer om det vennlige landet i vår reportasje.

Kabe ble startet som et ferieprosjekt, og er per i dag en stor bedrift som er børsnotert. Les mer om det svenske selskapets historie i vår jubileumsartikkel.

En av årets trender er stor sofagruppe bakerst i bobilen, vi har kikket på de mest aktuelle modellene og sammenlignet i artikkelen Sofakongene.

Innhold i denne utgaven: 

Sommeren er en enkel årstid å ferdes på, men med litt planlegging kan bobilen uten problemer brukes som vinterhytte.

Flekkefjord kommune gleder seg over 4500 overnattingsdøgn på bobilparkeringen i sentrum i år.

Japan er et land med mange gjemte skatter som bare venter på å bli oppdaget. Og så fort man reiser utenfor de store byene, er bobil den beste måten å reise rundt på.

I 1957 utviklet flykonstruktør Erich Bachem sammen med Erwin Hymer sin første campingvogn. Den fikk navnet Troll. Ikke bare det tyske markedet, men også de norske kundene har siden hatt spesielt stor tillit til Hymer-produktene.

Det har stormet rundt Volkswagen de siste årene - men de ser positivt på fremtiden, og kan allerede nå love at det kommer en helelektrisk utgave av deres legendariske folkevognbuss.

I år er det 60 år siden Kurt Blomqvist bygde sin første campingvogn i en garasje i smålandske Tenhult. Den var ferdig i god tid til sommerferien - endelig skulle familien ha en standsmessig ferie.

I de fleste bobiler og campingvogner står det en gassalarm, som ofte har flere funksjoner. En av de mest populære er norskutviklede og -produserte NX-5 fra Nor-Tronix. Nå kommer denne i ny og kraftig oppgradert utgave.

Hvem setter vel ikke pris på å slenge seg ned på sofaen etter en aktiv dag? Campingvogneierne tar rundsitteren som en selvfølge, men nå er også flere og flere av bobilprodusentene i ferd med å satse på komfort og hygge bakerst i bobilen.

Volvo har bygget karosseriet. Svenske S Karosser i Dorotea har bygget bodelen. Resultatet er et helsvensk spesialbygg - en virkelig eksklusiv bobil med tekniske installasjoner uten like.

Utvendig skiller den seg ut som ingen andre. Den ikoniske campingvognen har beholdt sin særpregede form siden lanseringen i 2001 - likevel er 2018-modellen av T@b 320 spekket med nyheter.

Geir Lia Hammer kommer fra Porsgrunn, men bor i Tromsø. Årsakene til det er naturen og det fantastiske nordlyset.

For første gang har det i Norge blitt etablert en merkevareforhandler. Øst Auto utenfor Oslo fører kun bobiler fra franske Pilote - her slipper ingen andre merker inn.

Da Dethleffs for over ti år siden introduserte sitt nye merke Sunlight, ble dette omtalt som «billigbil». Og det var den. Men erfaringer viser at det ikke nødvendigvis trenger å gå på bekostning av kvaliteten.

Om ikke mange dagene kan vi, mett og god etter en solid julemiddag, synke ned i sofaen og starte med å pakke opp haugen av julegaver, bare avbrutt av kakespising, litt TV-titting, en kopp kaffe og kanskje litt til, før vi starter med å sende takkemeldinger via SMS. Med andre ord: Norsk jul anno 2017. Vel og bra. Eller…