: Trenger lange hengebruer | Din Fritid

Trenger lange hengebruer

Det er nødvendig med ny teknologi for å kunne krysse de lange og brede fjordene på Vestlandet ved hjelp av hengebruer. Michael Styrk Andersen har forsket på hvordan vi kan bygge og drifte hengebruer som er over to kilometer lange, forteller Statens Vegvesen gjennom sin informasjonskanal, Vegnett.no.

I sitt doktorgradsarbeid har Andersen bidratt med viktig kunnskap om hvilke brudekker som både er lette og aerodynamisk stabile ved lange spenn.
– Jeg har utført vindtunnelmålinger og testet mange forskjellige bruseksjoner for å se hvordan de reagerer på å bli utsatt for vind opptil 88 km/t (liten storm). Jeg har funnet ut at det er mulig å bygge lette og aerodynamisk stabile hengebruer med spenn på over to kilometer ved hjelp av en ny type tverrsnitt på brudekket, sier Andersen. Dette kan sannsynligvis også brukes til enda lengre spenn, sier han. Teknologien vil være aktuell i forbindelse med flere fjordkryssinger på Ferjefri E39, kan Statens Vegvesen fortelle.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden