: Første elbil med EB-skilter ruller i Stavanger | Din Fritid

Første elbil med EB-skilter ruller i Stavanger

Nå er EV-serien for elbiler brukt opp. Den første elbilen med EB-skilt er nå registrert. Inntil tirsdag har elbiler hatt skilt som starter med enten bokstavserien EL, EK eller EV foran tallene. I hver bokstavserie kan det bli registrert maksimalt 89.999 biler - og en elbileier i Bærum fikk i går skilt EV 99999 på en Renault Kangoo. Dermed var det klart for å ta i bruk EB-serien. Den første EB-bilen i systemet er en Hyundai Ioniq, som ble solgt og registrert i Stavanger.

– Bilforhandlerne bestiller mange skilt av gangen, og har derfor ofte skilt på lager. I tillegg kan Statens vegvesens trafikkstasjoner ha skilt med EV-kombinasjonen på lager. Det er derfor ikke slik at du nødvendigvis får et bilskilt med EB-kombinasjonen - selv om du kjøper ny elbil etter at serien nå er tatt i bruk, sier seniorrådgiver Jon Terje Presthus i Statens vegvesen.
Per 26. september er det 260.357 registrerte elbiler i Norge, ifølge nettstedet Elbilstatistikk.no.

EC blir neste

Fra Vegvesenets side er det ikke noen offisiell betydning av bokstavkombinasjonen EB, selv om noen vil tro at det er en forkortelse for «El Bil». Det er for øvrig bestemt at neste bokstavkombinasjon for elbiler vil bli EC.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden