iPhone-kartoppdatering kommer snart:: Apple varsler om ulykker | Din Fritid
iPhone-kartoppdatering kommer snart:

Apple varsler om ulykker

Apples neste store iOS programvareoppdatering til Phone får mange nyheter. Deriblant skal Apple Maps la brukerne varsle om hendelser etter veien; som ulykker, hindringer, farer langs veien og fartskontroller, melder tek.no.

Om du kommer opp i en farlig situasjon kan du registrere situasjonen som en av tre farekategorier: Ulykke, fare langs veien eller fartskontroll. Funksjonen er tilgjengelig ved å sveipe opp på kartskjermen eller å bruke taleassistenten Siri.

CarPlay-kompatibel

Mange av dagens moderne biler kommer med CarPlay, som er Apples løsning for å integrere din smarttelefon i bilens underholdnings- og informasjonssystem. Den nye kommende varslingsfunksjonen vil bli tilgjengelig også i Apple Maps når du bruker CarPlay gjennom bilens underholdningssystemer. Løsningen likner veldig på den mange kjenner fra Googles Waze-app, der andre brukere blir varslet dersom tilstrekkelig mange rapporterer en hendelse. 

Waze har vært sosial GPS lenge

Fokus på liknende varslinger er altså ikke helt nytt. Waze har i årevis vært en «sosial GPS-app» til smarttelefoner. Det unike er at GPS-informasjonen inkluderer informasjon og tilbakemeding fra andre brukere. Også Google Maps-appen har visse elementer som likner - så som at kartet kan varsle deg om automatisk trafikkontroll. Vil du teste ut dette bør du være oppmerksom på at varslingen ikke skjer før du har satt opp en rute som passerer et fartskamera.

Både Apples og Googles kartløsninger varsler deg om ting som kø og forsinkelser. Men det meste av disse dataene er enten hentet automatisk og anonymisert gjennom et antall andre telefoner som har kjørt den samme strekningen, eller fra andre informasjonskilder - det er sjelden disse tingene rapporteres på den måten Apple legger opp til i kommende programvareoppdatering (iOS 14.5).


Slik ser ikonet for Apples Maps ut. GPS-programmet kommer snart i ny utgave med avanserte varslingsfunksjoner.

Kilde: MacRumors

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden