Statens vegvesen: Torghatten: Torghatten åpnet igjen | Din Fritid
Øystein Åsbakk. Foto: Stetind
Statens vegvesen: Torghatten

Torghatten åpnet igjen

Den nasjonale turistattraksjonen Torghatten i Brønnøy kommune i Nordland er åpnet for publikum etter en stengt periode under høsten med fjellsikring.

Området med sitt karakteristiske hull gjennom fjellet har under høsten gjennomgått en nødvendig fjellsikring for å ivareta sikkerheten for besøkende. Sikringsarbeidet er en del av Statens vegvesens oppgraderingsarbeider for Torghatten, da attraksjonen inngår i vegvesenets turistvegprogram som en avstikker fra Nasjonal turistveg Helgelandskysten.

Utfordringene ved sikringsarbeidene med å ta ned løst berg fra fjellveggen har vært logistikk og fremdriftsplan i forhold til vær og vind. Nær værforholdene var krevende arbeidet taulagene med fjellsikring på ulike sider av fjellet, eller inne i selve hullet.


Foto: Stetind

Tiltakene som Statens vegvesen planlegger for Torghatten foruten den innledende fjellsikringen er et utbedret stisystem, et serviceområde ved foten av fjellet samt et arkitekttegnet servicebygg med toaletter, informasjon og utstillinger. Dessuten en parkeringsplass med god kapasitet. Målet er at hele anlegget skal stå ferdig i 2024.

Fjellsikringsarbeidene ved Torghatten ble utført av Stetind Entreprenør AS.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden