: Aurdal Fjordcamping: Idyll i Aurdal | Din Fritid

Aurdal Fjordcamping: Idyll i Aurdal

Tilfeldighetene skulle ha det til at Jan Opheim (34) og Knut Sundet (46) sammen startet Aurdal Fjordcamping. Nå kan de se tilbake på fem år som vertskap på campingplassen, og for de to kameratene har det både vært hardt arbeid og mye glede.

Ved den idylliske Aurdalsfjorden rett sør for Fagernes ligger gården til Knut Sundet. Et flott område som egnet seg godt til campingplass. I tiden før Aurdal Fjordcamping ble en realitet var det stadig folk innom med henvendelser om å få overnatte på eiendommen. Sundet tenkte derfor at det ville være verdt et forsøk å tilrettelegge en campingplass på stedet. Jan Opheim ble samarbeidspartner i prosjektet, etter at de to herrenes bedre halvdeler ble kjent med hverandre. I tillegg bygde Nord-Aurdal kommune et renseanlegg sør for plassen, som resulterte i en kloakk- og en vannledning som gikk tvers gjennom tomta. Det gjorde det også gunstig med tanke på et sanitæranlegg. – Jeg hadde gått med planene om å lage en campingplass helt siden jeg overtok gården i 1986. Da jeg traff snekkeren Jan forsto jeg at han ville være en god kompanjong å ha med seg, sier Sundet, som daglig jobber ved Felleskjøpet på Fagernes. I 1993 ble de første søknadene sendt til kommunen, og i 1995 var en privat reguleringsplan ferdig. Dermed begynte arbeidet med å lage en campingplass, og 1. mai 1998 fant åpningen sted. – Da vi åpnet var det plass til 65 enheter på plassen. Da var også sanitæranlegg og strøm til alle plassene lagt opp, sier Sundet. I dag har Aurland Fjordcamping plass til 170 enheter, i tillegg til syv hytter, resepsjon, lekeanlegg og et av Norges beste sanitæranlegg.

Mange store oppgaver

– Vi har vært veldig godt fornøyd med utviklingen på plassen, selv om det i starten var veldig mange utgifter, sier Opheim, og legger til at det er mye jobb med å drive en campingplass. – Vi møter utfordringer hver dag fra mange forskjellige kundegrupper, sier Opheim. – Det er nye ting hver dag, og vi har sett at vi må holde en lik linje for alle som kommer hit. Ønskene er mange fra de som besøker plassen. De to ser at de største oppgavene er å få folk til å trives og å holde et godt sanitæranlegg ved like. Markedsføringen har også vært en utfordring. – Helt siden vi startet opp har vi jobbet mye med å markedsføre oss, og det har vært mye prøving og feiling. Den beste reklamen vi har er at de som bor her forteller familie og venner at de trives her, sier Sundet. De to var også tilstede for andre gang på egen stand på Norvei-messen i Vikingskipet i år, og de ser stor nytteverdi i det å møte publikum der.

Gode tilbud

På spørsmål om hvorfor kundene liker seg her blir de to litt mer reserverte. De vil helst ikke skryte av seg selv. – Vi hører stadig at det ikke bare er plassen som er fin, men også at de to som driver plassen er greie å ha med å gjøre, sier Sundet. De to blir utfordret til å nevne fem ting ved plassen som de mener er god reklame. Med beskjedenhet nevner de følgende: • Stille og rolige omgivelser. • Gratis fiske. • Spesielt bra for ungene, barnevennlig. • Et av Norges beste sanitæranlegg. • Ypperlig utgangspunkt til mange steder i Norge.

Se også www.aurdalcamp.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden