Nytt tilbud til bobilfolket: Ny bobilparkering i Stavern | Din Fritid
Nytt tilbud til bobilfolket

Ny bobilparkering i Stavern

Endelig er det slutt på leting etter bobilparkering i kunstnerbyen ved havet. En splitter ny bobilparkering er nå åpen for publikum.

Det er mange gode grunner til å ta turen til Stavern med bobilen: Byens beliggenhet med flotte strender, opplevelser med kunst og kultur, utallige underholdningstilbud, hyggelige restauranter og kafeer og naturen med havet som nærmeste nabo.

Stavern ligger relativt kort reisevei fra Oslo og Grenlandsområdet. Nabosteder er Larvik, Nevlunghavn og Helgeroa. Her er det sandstrender i alle retninger og rundt 200 soldager i året. Byen har en lang historie, helt tilbake til vikingtiden og den gang området var Tordenskiolds base. Det spesielle lyset i området har fascinert mange kunstnere – noe som forklarer hvorfor Stavern kalles “kunstnerbyen ved havet”.

Parkering med restaurant

Det har tidligere vært vanskelig å finne steder å parkere for bobilfolk på besøk i byen, men nå blir alt så mye bedre:

– Bobiler parkerte over alt i byen, og her er det trangt. Siden jeg bor på Risøya i Stavern, traff jeg ofte bobilfolk som lette etter et sted å stå. Kona mi, Christin, og jeg fant at dette var noe vi kunne gjøre noe med, forteller Arne Nerhus til Din Fritid.

– I 2015 kjøpte vi området her på Risøya med plan om å utvikle området for bobil og maritimt formål. Tomten var regulert til maritim virksomhet, men er nå også godkjent for bobilparkering, forteller Nerhus engasjert.


Arne Nehus er svært fornøyd med prosjektet så langt.

Stavern Maritime Senter

Bobilparkeringen ferdigstilles i løpet av juni og vil ha 25 bobilplasser med strøm. Nytt hus er bygget, og inneholder toalettanlegg, dusjer, vaskemaskin, klesbutikk, båt- og bobilutstyrsbutikk og restaurant med alle rettigheter. 

Det vil være full marinadrift på området, men båt- og bobilfolket har mange felles praktiske behov, som for eksempel å tømme gråvann og toalettank. Det er viktig med påfyllingsmulighet av rent vann. Her blir det også ladestasjon for el-kjøretøy og handikapparkering i tillegg til drivstoffpåfylling til bobilene.

– Marinaen vil ha gjesteplasser for besøkende som kommer med båt, men siden vi nå også satser på bobilparkering må vi tenke på å døpe om firmanavnet vårt. Kanskje det kan bli «Stavern Maritime og Bobilsenter», sier en fornøyd Nerhus.

Helårsåpent

Bobilparkeringen asfalteres, oppmerkes og det blir beplantet. Betaling vil bli elektronisk.

– Det nye bygget vil ha lokaler som kan leies for arrangementer, så hvis det er noen bobilentusiaster som vil arrangere treff og trenger plass så kan vi tilby det, forteller Nerhus.

Den nye bobilparkeringen og servicehuset vil være åpen hele året. Hele prosjektet er beregnet til å koste 40 millioner kroner.

– I påsken hadde vi 16 bobiler her enda det da var enkle forhold med bare en grusplass og strøm. Nå når alt står ferdig vil hver plass ha sin egen 16 ampere strømkurs. Utviklingen gjør at bobilene med alt sitt utstyr krever mer strøm, og det var viktig for oss å få på plass infrastrukturen for dette. Men det kan også bli for mye av og til: I vinter fikk jeg melding om at en sikring var gått og jeg forstod ikke hvorfor. Men da jeg kom ned på plassen og så at det var noen av bobilgjestene som hadde satt ut varmelamper, er det forståelig at det ble for mye for strømanlegget, sier Nerhus med et lite smil.

Mye å gjøre

Stavern er ikke store stedet, men har mye å by på. Det er kort vei til sentrum fra bobilparkeringen. En liten bru i båthavna binder Risøya sammen med byens sentrum.


Denne brua binder båthavna sammen med byens sentrum.

– Årets høydepunkt er Stavernfestivalen med sine 30 000 besøkende. Fredriksvern er et flott turområde og der er det også mange kunstutstillinger. Vi har kyststien som er fin å oppleve, Citadelløya med sommerteater, Wildenveys barndomshjem, som er museum, og Minnehallen, som er vårt nasjonale minnesmerke over norske sjøfolk i handelsflåten som omkom i krigshandling under to verdenskriger. Vil du ta med fiskestanga så er det bare å gå ut på moloen her og dra opp middagen, sier Nerhus engasjert og legger til at hans selskap også har tilbud om bobilhotell i et bygg som åpnet høsten 2018.


Minnehallen er et krigsminnemerke vel verdt et besøk.

Det oppvarmede lageret ligger fem kilometer fra Stavern og har plass til 80-100 enheter, bobiler og båter, sier Arne Nerhus i Stavern Maritime Senter.

Risøyveien 7

Trenger du ikke strøm og vann på turen til Stavern er det mulig å benytte en parkeringsplass ved industrilokalet ved Risøyveien. Området er planlagt utbygd med leiligheter, men et par år fremover vil det være mulig å parkere bobilen der. På sommeren er det mange besøkende i byen, og da kan denne plassen være et alternativ hvis alt annet er fullt.

BOBILPARKERING

Stavern Maritime Senter AS
Steinrevet 20.
3290 Stavern
Mail: arne@marinalpin.com
Mobil. + 47 90177898
GPS 59.001180, 10.045667

PARKERING

Risøyveien 7
Parkeringsplass også for bobiler
Ingen fasiliteter
10 kroner timen
GPS 59.001710, 10.042244

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden