Nasjonale turistveger: Resirkulert rasteplass | Din Fritid
– Prosjektet er et landskapsgrep som visker ut skillet mellom kultur og natur. Det kunstige imiterer naturen og det naturlige imiterer det kunstige, forteller Eivind Gjertsen på KAP arkitektar. Foto: Frid-Jorunn Stabell
Nasjonale turistveger

Resirkulert rasteplass

Rasteplassen ved Ropeid ferjeleie, som åpner 3. juni, er laget av resirkulerte plastbåter fra Ryfylke, og er en fullverdig turistvegstopp. Vel verdt å svinge innom og ta seg en rast!

Torsdag 3. juni åpner Statens vegvesen en ny rasteplass ved det gamle ferjeleiet Ropeid. Den skal kombinere rast og hvile med reparasjon av landskapet. Sjølinjen rundt den opprinnelige holmen ble gravd frem og “bandasjert” med betongmadrasser. Madrasslandskapet rommer også små og store møblementer; karakker og bord, lykter og lamper, laget av materialer fra resirkulerte plastbåter fra Ryfylket. Arkitektene bak er KAP, sammen med servicebygget, signert Jensen og Skodvin arkitekter, har nå gjort Ropeid til et fullverdig turistvegstopp ved vannkanten.

Da Sandsfjord bru avløste ferjen mellom Sand og Ropeid i 2015, ble det meste av ferjeleiet på Ropeid liggende ubrukt, med sine store asfaltflater og grove masser mot sjøen. Ideen bak den nye rasteplassen var å kombinere rast og hvile med reparasjon av landskapet.

Ordfører Gerd Helen Bø i Suldal vil står for den offisielle åpningen av rasteplssen.

– Det å få en Nasjonal turistveg-rasteplass på Ropeid kan påminne oss om historien til stedet. Ikke minst får vi ennå et minnerikt sted å stoppe langs arkitektrunden gjennom Sauda og Suldal, sier hun. 


Foto: Fredrik Fløgstad

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden