: Vestsverige: På camping med "Mer smak" | Din Fritid

Vestsverige: På camping med "Mer smak"

Mange av vennene mine sier, når de hører at jag skal til Sverige, at jag må huske på å spise godt hjemme før jeg reiser. Enten er maten dårlig eller så er den både dårlig og aldeles for dyr. Da jeg fortalte dette for min gode venninne Susanne, svarte hun på sin sjarmerende svenske dialekt "HVA??". I og med at hun ikke kunne forstå min påstand, ba hun meg med på en tur langs den svenske vestkysten.

Stocken Camping

Jeg pakket Combi Campen och diverse ferierekvisita för en ukes ferie og så med glede fram mot den forestående opplevelsen. I Gøteborg ventet Susanne sammen med sin venninne Ane-Elise og det var lagt opp til en toppreise oss jenter imellom. Vi begynte vår reise med å kjøre til Orust, som ligger ca. 1 time nord for Gøteborg. Presis utenför øyas største by, Ellös sjekket vi inn på Stocken Camping. På noen få minutter er vårt hjem klart til innflytting og vi bor på første parkett helt ned til havet, og med den vakre svenske skjærgården tett inntil. Rett i nærheten ligger Handelsman Flink, der vi spiser vårt første måltid, bestående av laksefilet med smørkokte grønnsaker og ferske poteter. Det smakar fantastiskt godt. Selv nå har vi utsikt över havet. I tillegg til at det er et fint sted å spise på, har det en spennende historie da det har fungert som handelsted for hele området. Sammen med restauranten ligger en mindre gammeldags handelsbod med hjemmelaget honning, karameller och karamelliserte epler. Men også prospektkort, skilter og gamle kakebokser. Utenfor sitter en spillemann som spiller og synger Evert Taube-viser til minne om at han ofte besøkte dette stedet. Det kan nesten ikke bli mer svenskt. Bortsett fra at maten overrasket…..

Fiskesuppe

På vei videre nordover, kjører vi via den lilla øya Resö, der et tidligere pensjonat idag har spesialisert seg på å tilberede mat rett fra naturen. Vi setter oss till bords og nyter en fantastisk fiskesuppe med utsikt over skjærgården. Alle ingredienser har kommet inn med fiskebåten samme morgen og tilbehøret kommer fra stedets egne urte- og grønnsaksmarker. Mer ekologisk og sunt kan det knappest bli.

Hygge foran teltvognen

Litt lengere nordover kjører vi inn på Daftö camping, som også den ligger ved havet. Vi blir anvist plass helt nede ved vannkanten. Dette er også en av de vakreste svenske plassene jeg har bodd på. Susanne, Ane-Elise og jeg slår opp teltvognen og gjør klar sengene våre, men det er ikke leggetid enda. Først tar vi et bad og etterpå steker Susanne vafler på vårt eget kjøkken. De serveres med multer. Vi glemmer alt om slankekurer og nyter desserten, mens den trivelige stemningen omgir teltvognen og oss.

Aldeles fremragende mat

Sidan kan det også sies en del om svensk mat. Alt det vi har smakt på i løpet av denne uken har helt enkelt vært henrivende og dessuten til overkommelige priser. Det beste med det svenske kjøkkenet er ofte, at det utgår fra naturen. Alt godt fra havet, en velsmakende elgbiff, røkt bever eller egenhendig plukket sopp, eller bær fra skogen. Herlig.

Faktabox

For å bo på svenske campingplasser skal du ha et campingpass. Det koster 90 Skr pr år (2003) uansett hvor mye det brukes. Sammen med kortet følger bl.a. en brosjyre med ca. 650 campingplasser. Titt også inn på www.camping.se. Vi spiste på: Handelsman Flink, pris 129 Skr pr person. www.handelsmanflink.se Panget på Resö. Pris 109 Skr pr person. Falkholts Gästgiveri pris 139 Skr pr person. www.falkholt.com. Alle priser er exkl. drikkevarer.

Les mer her

Alle 30 matstedene som er med i “Västsvensk Mersmak” kan du finne på www.vastsvenskmersmak.nu Telthengeren er en Combi Camp. Se www.combicamp.com www.fritidspesialisten.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden