Med bobil i Japan: Drømmereisemål | Din Fritid
Med bobil i Japan

Drømmereisemål

Japan er med sin fantastiske natur og særegne kultur, et eksotisk reisemål som bare må oppleves. I tillegg er det et av verdens tryggeste land å reise i. Her får du ti gode grunner for å starte planleggingen av drømmereisen til “The Land of the rising sun”.

1. Landskapet

Japan er en øynasjon med flere tusen øyer, hvor de største er Hokkaido, Honshu, Shikoku og Kyushu. Landskapet består for det meste av høye fjell og dype skoger, og er fantastisk variert. Mount Fuji (3776 m over havet) er det mest kjente fjellet, og hele 10% av verdens vulkaner finnes i Japan. Landet strekker seg 3000 km fra nord til sør. I Okinawa i sør er det nærmest et tropisk klima, mens du kan stå på ski i Hokkaido i nord. Her ligger blant annet Sapporo, som er et sted mange nordmenn har hørt om gjennom TV-sendinger fra store vintersportsarrangement.

2. Unescos verdensarvliste

Japan har hele 20 steder på Unescos verdensarvliste. Her er både vakre historiske tempel, slott og trebygninger. Den nå forlatte øya Gunkanjima er også på listen. Øya var frem til den ble forlatt i 1974, verdens tettest befolkede sted. En by var bygd opp rundt kullgruven på øya, og her bodde mer enn 5000 mennesker på et område som er 480 meter lang og 150 meter bredt! Et besøk der er en spesiell opplevelse som man ikke får noen andre steder.

3. Lav kriminalitet

Til tross for at Japan har 127 millioner innbyggere og noen av verdens tettest befolkede byer, er kriminaliteten svært lav. Som eksempel kan det nevnes at selv i Tokyo låser man som regel ikke sykkelen sin, og på landsbygda er det vanlig å la nøkkelen stå i bilen mens man er i butikken og handler.  Japan er altså et svært trygt land å reise i, og på varme netter er det helt trygt å sove i bobilen med vinduene åpne.

4. Japansk mat er fantastisk god

Det første vi tenker på her i Norge når vi hører om japansk mat er sushi, men det japanske kjøkkenet er mye er enn som så. Fritert mat som tempura, eller den japanske pizzaen Okonomiyaki er kjempegodt, og det samme er pannekakebollene Takoyaki. Yakitori, som er grillet kylling på spyd eller nudelsuppen Ramen er også typiske retter.

De fleste restaurantene i storbyene har meny på engelsk med bilder av maten. Servicen er alltid bra, og for å be om regningen krysser du pekefingrene, eller du kan imponere med å si “o-kaikei”. Man betaler aldri driks i Japan, og har du lagt igjen noen småpenger på bordet, kan de til og med løpe etter deg for å gi tilbake det du har glemt.

5. Fjelltur

Med inspirasjon fra europeiske tradisjoner for fjellvandring, har det å gå i fjellet blitt mer og mer populært i Japan. Den beste sesongen for fjellvandring i de høytliggende fjellområdene er om sommeren, mens de lavereliggende områdene også egner seg for fjellvandring om våren og høsten. Kombiner gjerne fjellturen med en overnatting på et vandrehjem på vei mot fjelltoppen og ta deg en velfortjent pause før du begir deg ned igjen. En overnatting må reserveres i forkant.

6. Stå på ski

I den nordlige delen av Japan snør det mye om vinteren, og landet er med sine over 700 vintersportsteder et vintersportsparadis. Anleggene holder høy kvalitet og har moderne standard.

7. Nasjonalparker

Alt fra vakre tropiske strender og aktive vulkaner til spennende urskoger og dype sjøer  finnes i de japanske nasjonalparkene. De omfatter hele 6% av Japans overflate og besøkes flittig av både turister og japanere selv. Parkene er lett tilgjengelige med bil.

8. Varme kilder

De varme kildene, Onsen, er både historiske og en viktig del av dagens japanske dagligliv. Her setter man seg først på en liten pall og vasker seg grundig mens man kaster vann fra en bøtte over seg. Deretter slapper man av i ulike varme bad, ute eller inne. Menn og kvinner er hver for seg, og man kan også få private rom om man ønsker. Det finnes apper som gjør det veldig lett å finne ut hvor nærmeste Onsen er.

9. Templene

Templer dukker opp langs veien uansett hvor man reiser i Japan. Ofte er de et fantastisk syn med mange imponerende detaljer. De vakre hagene som er tilknyttet templene, er små underverk dyrket frem gjennom generasjoner. Selv om japanerne ikke regnes for å være spesielt religiøse så besøkes templene flittig.

10. Festivaler – ”Matsuri”

Når man reiser rundt i Japan støter man ofte på noen av de mange festivalene som er en feiring av en religiøs eller historisk hendelse. Festivalene byr på et herlig folkeliv. I tillegg får man gleden av å prøve ut fantastisk japansk streetfood, og det til en særdeles overkommelig pris. Vi anbefaler Yakisoba, som er stekte nudler med grønnsaker og kjøtt. Dette er populær festivalmat i Japan.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden