Camping i Kroatia: CampingIN Park Umag: Romslig | Din Fritid
Camping i Kroatia: CampingIN Park Umag

Romslig

Istria er Kroatias mest berømte turistområde. Halvøya har halvparten av landets campingplasser. CampingIN Park Umag er en av de største, og kan tilby noe helt unikt: Romslige plasser og luftige uteområder.

Dette er vår første kroatiske campingplass, og jeg kan fornøyd konstatere at det er god plass på parkeringen ved innsjekkingen. Det er midt på dagen med strålende solskinn og 30 grader. 

Vi er to ekvipasjer i følge, og vel etablert på plassene våre gleder barna seg over at det er kort vei til det innbydende Adriaterhavet. Våre plasser, som etter eget ønske er nærmest mulig havet, har ikke trær til beskyttelse for den hete sola. Noe av det beste med stedet, er at du kan få plasser som er godt tilbaketrukket og ligger skjermet mellom skyggefulle trær, eller så kan du som oss solsultne turister ønske deg så nærme havet som mulig. 

Og det er lurt å være ditt valg bevisst, samme campingplass kan ofte tilby deg flere muligheter.

Store forhold

På restauranten treffer jeg plassens sjef, og jeg blir tatt med rundt på det enorme området i en golfbil. Å gå til fots i den stekende solen er ikke noe alternativ. Her snakker vi om et område som strekker seg over flere kilometer.

Aktiviteter

Resepsjonen er ren og pen, og betjeningen er hyggelig - men de oppleves som uerfarne og bruker svært lang tid foran datamaskinen. Det skjedde flere ganger at vi måtte snakke med både to og tre personer før vi fikk svar. Dette er noe som går igjen, spesielt på de største campingplassene. Det er bare å beregne seg god tid!

I løpet av dagene vi var på plassen fikk de sprekeste med seg daglige treningsøkter på morgenen. Barna fikk prøvd seg på lekeapparater, og noen ungdommer fikk kjørt seg i en stor badering bak en speedbåt.

Restauranten har et fornuftig prisnivå, selv om det meste av maten vi spiste var preget av å bli produsert i stort volum, for så å havne i frityrgryta. Men alt smakte, og spesielt pizzaen. 

Er du ute etter lokale matopplevelser reiser du til en av de små landsbyene i nærheten, eller så koker du selv. Butikken har greit utvalg. 

Flotte store plasser for bobilene. Åpent landskap. En så stor campingplass gir store avstander. Litt hardt gress. Fin strand. Ingen kråkeboller. Fint basseng. Sjørøverskip for barna. Mange aktivitetstilbud. Bra yoga-trening.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden